piatok, 11. októbra 2013

ZAJAC NA VÍNE



 Chutne a zdravo - Zajac na víne.


Potrebujeme mäso z vykosteného zajaca, maslo, cibuľa, cesnak, bobkoví list, petržlenovú vňať, bazalku, tymian, 2 dl bieleho vína, soľ korenie čierne mleté a horčica 1 pol. Lyžica.





Mäso si nakrájame na kocky a osušíme. V hrnci rozpustíme maslo a mäso opečieme po oboch stranách.


Mäso vyberieme z hrnca a vložíme na jemno nakrájanú cibuľku, cesnak, bobkový list a popražíme. Pridáme na jemno nakrájanú bazalku, petržlenovú vňať a štipku tymianu,mletého čierneho korenia a horčicu. Osolíme a dobre premiešame.


Pridáme mäso a podlejeme bielim vínkom. Dusíme na miernom ohni až nám mäso úplne zmäkne. Podávame s ryžou, tarhoňou alebo zemiakmi.



2 komentáre: