Sladké, chrumkavé Nobelovky pre milovníkov čokolády,
orieškov a hrozienok.
Suroviny: cesto- 250 g Palmarínu, ¾ kocky droždia, 150 ml
mlieka, 400 g hladká múka, 2 poliev. lyžice práškového cukru, 1 vajce, štipka
soli.
Plnka: 3 bielka, 20 dkg kryštálového cukru, 1 polievková
lyžica octu. Posekané orechy, čokoláda a hrozienka.
Bielka
s cukrom a octom vyšľaháme nad parou do tuha. Necháme vychladnúť.
Postup: Z droždia a mlieka urobíme kvások. Palmarín
rozpustíme a letný vmiešame do múky kde sme pred tým vyliali kvások.
Pridáme cukor , vajce a štipku soli.
Vypracujeme cesto ktoré dáme kysnúť na teplé miesto.
Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 rovnaké časti. Každú z nich
rozvaľkáme na dobre pomúčenej doske. Potrieme bielkovou plnkou. Posypeme orechmi, čokoládou a hrozienkami.
Cesto zvinieme do rolády a krájame 2,5 až 3 cm kolieska.
Kolieska poukladáme na plech. Pečieme v dobre vyhriatej rúre asi tak 15min. Dobrú chuť!
Ahoj Akeber, nobelovky vypadají naprosto skvostně!!!Recept vůbec neznám, takže si ho hned ukládám a až poleví ta vedra, tak je jedlíkům upeču :)
OdpovedaťOdstrániťAlis vďaka, tento koláč mám od mojej tety a ani ja som ho nepoznala a pred tým nikdy nejedla. Môžem potvrdiť že chuťou je vynikajúci :-).
OdstrániťBardzo lubię Twoje przepisy:) Ten jest świetny, zapisuję do zeszytu.
OdpovedaťOdstrániťDziękuję :-)
Odstrániťnádherné Jarka :)
OdpovedaťOdstrániťYwka vďaka :-)
Odstrániť
OdpovedaťOdstrániťUna verdadera delicia y se ve muy hermoso,saludos y abrazos.
Muchas gracias :-)
OdstrániťUna vera delizia :)
OdpovedaťOdstrániťUna ricetta fantastica.
Un bacio
Gracias Daniela y le envío saludos ♥
OdstrániťRecept sa umiesnil na treťom mieste Recept mesiaca august na stránke Varecha :-) potešilo, ďakujem ♥
OdpovedaťOdstrániťJarka gratulujem k výhre, samozrejme že si ju za recept zaslúžiš a takých receptov máš viac čo by si zaslúžili výhru. Recept som vyskúšala a je vynikajúci, len ja som ešte pred pečením kolieska potrela vajíčkom, nejako mi to nedalo aby boli len také bledé...:)))
OdpovedaťOdstrániť