Keď že som sa narodila na dedine a otec bol poľovníkom,
tak ako aj môj starý otec, brat aj manžel .....mäso a jedlá z diviny
pre mňa neboli ničím cudzím. Veľa receptov a príprav mám ešte po mojej
starkej. Ona ma veľa naučila ako na to keď je mäso aj po dlhom vrení stále
tvrdé, čo urobiť aby mäso voňalo J a ako
na to aby chutilo. Toto je jeden z jej receptov.
Suroviny: jelenie pliecko 600 g, slanina 80 g, maslo 50 g,
koreňová zelenina, cibuľa , korenie mleté čierne, nové korenie, bobkový list,
tymián, 2 klinčeky, lyžica octu, soľ, 1 dl vína, 1 káv. Lyžica ríbezľového
lekváru, zeleninový vývar, 1 väčší na jemno nastrúhaný zemiak....použijeme na
zahustenie.
Mäso nakrájame na kocky.
Na slanine a masle podusíme koreňovú zeleninu, na
koliečka nakrájanú cibuľu, okoreníme. Pridáme bobkový list, klinčeky, soľ a ostatné
koreniny.
Na zmes vložíme mäso a dusíme. Počas dusenia občas
podlejeme vývarom. Keď sa varilo na nedeľu, vývar použila z polievky.
Keď je mäso mäkké prilejeme víno a lyžicu octu, lekvár
ríbezľový a dobre premiešame. Zahustíme zemiakom, chvíľku povaríme. Ako prílohu použijeme
nové varené zemiaky alebo ryžu.
Dobrú chuť !
Ahoj Akeber, úžasný recept! Divočině se mnoho lidí vyhýbá a nevědí o co přicházejí!!
OdpovedaťOdstrániťAlis veľmi pekne ďakujem , a plne súhlasím. Dobre pripravená divina je delikatesou.
OdstrániťBuono!!! Mi viene l'acquolina in bocca!!!!!
OdpovedaťOdstrániťRika grazie ♥
Odstrániťveeeeľmi dobrá pochúťka. často teda nerobievam divinu, ale tento receptík... že mňam :)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem ♥ ♥
Odstrániťdivina-nebičko v papuľke vau
OdpovedaťOdstrániťĎakujem :)
Odstrániť