pondelok 18. februára 2013

DIVIAK NA SMOTANE


SUROVINY :

Karé z diviaka 1000 g   ja som použila z mladého lanštiaka .
Maslo 60 g , 0,5 l smotany sladkej , 1 veľká cibuľa , 2 ks mrkva , 1 ks petržlen , 1/2 zeler .  
Koreniny : bobkový list , nové korenie celé , čierne korenie celé , tymián , borievky , citrón , horčica , ocot , soľ , vývar z diviny .

POSTUP :

Mäso umyjeme , osušíme ,  nakrájame na plátky  a naklepeme .


 Osolíme a opečieme po oboch stranách aby sa nám mäsko stiahlo .




Nakrájame zeleninu na drobné kocky .


 Na masle opražíme koreňovú zeleninu a cibuľku do zlatista . Potom pridáme horčicu , koreniny , ocot , soľ , šťavu s citróna , a podlejeme vývarom . Nakoniec vložíme mäso a dusíme  . Keď je mäso mäkké vyberieme ho aj s bobkovým listom , korením a borievkami                   ( borievky , celé korenie , dávam uviazané spolu s bobkovým listom v gáze aby som potom nemusela loviť v hrnci ) .



Rozmixujeme ponorným mixérom . Až potom vložíme späť mäso aj koreniny . V smotane rozmiešame hladkú múku na jemno a pridáme do omáčky . Povaríme už ida chvíľku 5 -10 min.  Dochutíme .


DOBRÚ CHUŤ !





                

6 komentárov: