streda, 27. februára 2013

BRYNDZOVÝ POSÚCH




Recept  som získala z knihy Slovenský rok. V receptári kniha ponúka originálne recepty 
ľudových jedál, ktoré boli na Slovensku charakteristické pre dlhé pôstne predveľkonočné obdobie typické jarné jedlá, obradové, sviatočné, každodenné z rôznych kútov Slovenska .



SUROVINY : Hladká múka 2 šálky, 1 dl mlieka vlažného, 0,5 dl oleja, vykysnutý kvások z pol kocky droždia, 1 vajce, soľ, cibuľa 3 ks , bryndza 200 g , 1 kyslá smotana.


POSTUP: Z dvoch šálok hladkej múky (250 ml ),1 dl mliek , 0,5 dl oleja, vykysnutý kvások z pol kocky droždia 1 vajca a soli vypracujeme cesto. Ktoré potom necháme vykysnúť na teplom mieste 45 min.




Vykysnuté cesto rozvaľkáme na plechu, ja som použila papier na pečenie nemastila som plech ako je     písané v recepte. Necháme kysnúť aspoň 15 min na teplom mieste .



                     Bryndzu a kyslú smotanu premiešame, osolíme posypeme mletou rascou .



  Cibuľku nakrájame na jemno a do zlatista popražíme. Dáme do sitka aby prebytok masti odtiekol.



Natrieme na vykysnuté cesto bryndzu a na vrch dáme cibuľku.


                            A šup do rúry na 170 C . Pečieme  30 -40 mi .



11 komentárov:

  1. Molto buona questa focaccia. Bravissima :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. u nás obľúbený koláč, tiež robievam :-) Jarka, krásne foto, čím ďalej tým lepšie! :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ywka vďaka , učím sa aj od teba :-) , už fotím foťákom nie mobilom :-).

      Odstrániť
  3. dakujem za vynikajuci recept a inspiraciu na dnesny kolacik, prave si na nom pochutnavame a nevieme sa ho dojest :-)....jednoducho fantasticky :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ďakujem , som veľmi rada že Vám chutilo :-).

    OdpovedaťOdstrániť