nedeľa, 4. novembra 2012

JELENIE REZY MOZART



Recept som našla v kuchárskej knihe od Vladimíra Doležala , Zverina, ryby, morský živočichové. Zaujal ma hlavne svojou jednoduchosťou.

SUROVINY :
 600 g jelenieho karé, 80 g masti, 80 g masla, 80 g mandariniek, 80 g šampiónov, 200 ml šľahačkovej smotany, 1 polievková lyžica hrozienok, 1 polievková lyžica hladkej múky, soľ .

POSTUP:

Z karé nakrájame plátky, naklepeme, posolíme, pokoreníme . Opečieme na masti.




Šanpiňóny  očistíme, nakrájame .


Orestujeme na masle.


Pridáme sladkú šľahačkovú smotanu.


Hrozienka.

 A povaríme za stáleho miešania .


Podávame so zemiakmi.


Plátky polejeme šampiňónovou omáčkou , ozdobíme mandarinkou . Dobrú chuť !


6 komentárov:

  1. Sembra molto buono!!! ^^
    Ma come mai si chiama Mozart? ^^

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Non so, che ne dite di una deliziosa ricetta :-) Mozart aria è dal libro, e c'era un tale nome.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. To musela být ale dobrota :o) Martina

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Martia , bola ....už len bola dobrota .Ďakujem :-) .

    OdpovedaťOdstrániť