nedeľa 6. mája 2012

ŽOBRÁCKE POSÚCHY




SUROVINY :

1 kg hladkej múky
10 g sušeného droždia
1 pol. lyž. soli
0,5 lit teplej vody
olej na smaženie
cesnak pretlačený


POSTUP :

Do múky vsypeme droždie.
Pridáme soľ, premiešame.
Prilejeme teplú vodu.



Vymiesime cesto a dáme  kysnúť na teplé miesto.


Keď je cesto vykysnuté dáme si ho na pomúčenú dosku alebo podložku .



Cesto si rozkrájame na rovnaké diely a vytvoríme bochníky ktoré ponecháme ešte kysnúť.



Olej si dáme na panvicu a necháme ho riadne nahriať, oleja by malo byť toľko aby osúch plával.
Cesto nevaľkáme! Osúchy si v rukách natiahneme do tvaru kruhu.















Dáme smažiť na rozpálený olej po čase obrátime .






Do pohára si dáme 0,5 dl prevarenej vody do toho pretlačíme cesnak.

Hneď ako posúch  vyberieme natrieme ho s týmto cesnakom a osolíme.

Podávame zo syrom , kečupom , kyslou smotanou, tatarskou omáčkou komu ako po chuti.


8 komentárov:

  1. Zbožňujem tieto langoše, aj ja rozrábam cesto vodou, je to ozajstná pochúťka. Ďakujem za pripomenutie, dnes budeme mať mňamkovú večeru.
    Mariana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tieto posúchy sú najlepšie na svete, cesto ľahučké, boli dobré aj studené. Ďakujem za recept, zase niečo nové do zbierky od Vás. Jarmila

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jarka niet za čo :-) asi preto že sú také jednoduché tak dobre chutia :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. já je dělám s tím že je mažu medem a jsou boží, přesto, že jsou s česnekem tak to jde

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. nabudúce vyskúšam s medom :-)a ďakujem za nahliadnutie

      Odstrániť
  5. Langoše milujeme........ A po prvý krát som sa dozvedela od Anonymný, že sa dajú robiť aj na sladko - s medom. Nezvyčajné, ale prečo to nevyskúšať, zvlášť pre deti ktoré cesnak veľmi neobľubujú, je to vítaná zmena.

    OdpovedaťOdstrániť