SUROVINY :
vykostený zajac
soľ
60 g slaniny
1 cibuľa
5 zrniek čierneho korenia
2 zrnká nového korenia
bobkový list
štipku tymianu
citrónová kôra
30 g masla
30 g hladkej múky na zápražku
20 g kryštálového cuktu
šťava z citróna
Zajac na čierno je len názov , preto sa nezľaknite keď Vám mäso nezostane podľa názvu čierne :-) .
Zajačie mäso je bledé mäso , zostane čierne len vtedy keď Vám prihorí :-))
POSTUP :
Mäso umyjeme , usušíme , nakrájame na kocky a posolíme .
Cibulu popražíme , pridáme slaninku a koreniny .
Do toho základu vložíme mäso. Dobre premiešame a dusíme občas podlejeme .
Upražíme si zápražku . Keď vychladne rozriedime ju šťavou zo zajaca , pridáme skaramelovaný kryštálový cukor a citrónovú šťavu . Keď je zajac mäkký vyberieme ho na tanier . Urobíme omáčku .
Tak že do vývaru vložíme zápražku a povaríme .
Nakoniec ešte dochutíme . Okyslíme , osladíme , dosolíme .
Vložíme zajaca do omáčky a povaríme 5 minút .
Toto som nemala vidieť...chovali sme aj my doma zajačiky a veľmi rada som ich pripravovala, mala som jeden vynikajúci recept, vlastne ešte aj mám len zajačik chýba...:( krásny recept a vôňu cítim až sem...
OdpovedaťOdstrániť:-)ďakujem aj u nás je zajačie mäso obľúbené a keď zajace chováme tak je často na našom stole :-)vďaka :-)
Odstrániť