SUROVINY :
1 menší kel
1 cibuľa
masť
soľ, čierne korenie, mletá paprika
koreňová zelenina (mrkva, petržlen)
20 g hladkej múky
1 polievková lyžica vegety, hladká múka, masť na zápražku.
POSTUP : Cibuľu nakrájame na drobno a dáme pražiť na horúcu masť.
Zeleninu nastrúhame, kel nakrájame na tenké pásiky.
Kel dáme na cibuľku a chvíľu popražíme. Pridáme zeleninu a podusíme ak treba podlejeme troškou vody. Osolíme, okoreníme, opaprikujeme.
Keď sa nám to podusilo zalejeme teplejšou vodou.
Urobíme si zápražku. Na masti popražíme múku a keď vychladne pridáme do polievky a dobre rozmiešame.
Pridáme za lyžičku mletej papriky ak treba tak aj soľ, vegetu. Premiešame.
Zápražku pridáme do polievky vtedy keď je zelenina už mäkká. Povaríme ešte chvíľu.
DOBRÚ CHUŤ!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára