SUROVINY
:
370 g
polohrubej múky
5 g
droždia sušeného
120 ml
vlažného mlieka
50 g
cukru kryštálového
50 g
tuku ( Hera )
2
vajcia
1/2
lyžička soli
PLNKA:
3
väčšie jablká nastrúhať
50 g
sušených hrozienok
50 g sekaných mandlí alebo orechov
2
balenia škoricový cukor
Podľa
potreby kyslosti jabĺk, kryštálový cukor. Na potretie vajce.
Posypanie sekané mandle a 1 bal. škoricového cukru.
POSTUP:
Do
múky zamiežame droždie, cukor, soľ.
V
mlieku rozpustíme tuk. Vlejeme do múky (letné )
Zo
surovín vypracujeme cesto a necháme kysnúť na teplom mieste.
Jablká nastrúhame pridáme škoricový cukor, kryštálový cukor,
mandle a hrozienka. Keď je cesto vykysnuté rozvaľkáme ho na plech. Samozrejme
že sme plech pred tým vymastili a vysypali múkou. Radlíkom cesto rozdelíme, bočné
kraje na pásiky. Stredné pásiky neprerežeme len naznačíme aby sa nám koláč
počas pečenia neotvoril. Pridáme plnku a prepletáme. Potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Posypeme škoricovým cukrom. Pečieme na 180 C.
je nádherný a chuťovo sú takéto veľmi dobré, mňam :-)....tiež som už takto zapletala, skoro som si prsty dohrčkala :-D
OdpovedaťOdstrániť:-) ďakujem Yvka :-)
OdstrániťAhoj Rebeka?, Je to Akeber naopak. Ďakujem za návštevu na mojom blogu. Ešte len nedávno som objavila krásu blogov s receptami. Nezameriavam sa na svojom blogu iba na recepty, je to taká zmes. Ale rada si pozriem blogy s receptami. Sú inšpirujúce, ale aj krásne nafotené.
OdpovedaťOdstrániťKrásny víkend.
Emily
Vďaka Emily :-) aj na mojom blogu je trošku mix ale viac receptov ,,,,aj tebe pekný víkend prajem :-)
Odstrániť