SUROVINY :
500 g hladká múka
70 g droždie sušené
50 g cukor kryštálový
75 g maslo
1 vajce
250 ml vlažného mlieka
1 vanilkový puding
1 vanilkový cukor
štipka soli
tuk na vymastenie plechu alebo papier na pečenie,
ovocie akékoľvek ja som použila broskyne.
POSTUP :
Maslo rozpustíme v mlieku. Do preosiatej múky dáme droždie, štipku soli, cukor a dobre premiešame.
Vlejeme vlažné mlieko s rozpusteným maslom. Vypracujeme cesto. Dáme kysnúť na teplé miesto asi tak 1 hod. Zatiaľ si uvaríme vanilkový puding podľa návodu na obale.
Cesto zvinieme do rolády a pokrájame na hrúbku 2 cm. Poukladáme na vymastený plech, v strede urobíme jamku do ktorej dáme za kávovú lyžičku vanilkového pudingu.
Na to poukladáme ovocie nakrájané na malé kúsky.
A šup do predhriatej rúry, pečieme na 180 C.
Po vybratí z rúry potrieme olejom.
DOBRÚ CHUŤ !
krásne spomienky a krásne koláče :-))
OdpovedaťOdstrániť:-) ako ten čas letí :-)
OdstrániťPobavila som sa tým úvodom... kolieska sú milé a z kysnutého cesta určite aj dobré.
OdpovedaťOdstrániťEvička ďakujem :-))
Odstrániť