SUROVINY :
kuracie stehná
2 cibuľe
mleté čierne korenie
mletá paprika
soľ , olej , zemiak na zahustenie
čertovská pomazánka ( recept nájdeš na mojom blogu )
ako príloha Slovenská ryža ( tarhoňa )
POSTUP :
Cibuľu nakrájame na drobno a dáme popražiť na olej .
Pridáme umyté stehná , posolíme , pokoreníme , dáme sladkú papriku .
Popražíme a dusíme vo vlastnej šťave . A neskoršie podlejeme vodou . Keď je mäso polomäkké pridáme čertovskú pomazánku a dobre premiešame .
Necháme dusiť až mäsko úplne zmäkne .
Jeden zemiak si nastrúhame na jemno a pridáme na zahustenie . Ešte chvíľu povaríme asi tak 10 -15 min .
Pripravíme si prílohu Tarhoňa aj Slovenská ryža sa pripravujú rovnakým spôsobom . Opražíme na rozpálenom oleji do hnedkasta stále miešame .
Zalejeme tepov - horúcou vodou ( Pozor začne to prskať ! ) posolíme , premiešame a zakryjeme . Po chvíli znova premiešame a podľa potreby prilejeme ešte vody .
veľmi pekne a lákavo si to pripravila :-)
OdpovedaťOdstrániťďakujem Yvka :-)
OdpovedaťOdstrániťRobila som, chutilo to každému, podávala som so slovenskou ryžou, máme radi tento druh cestoviny, recept je výborný, určite som ho nerobila naposledy. Je to rýchlovka. Ďakujem.
OdpovedaťOdstrániťĎakujem :-)
OdpovedaťOdstrániť