SUROVINY :
4 plátky karé s diviaka
plátky slaniny
4 polievkové lyžice strúhanky
1 lyžica horčice
1 veľká cibuľa
2 lyžice masla
soľ
mleté čierne korenie
grilovacie korenie
OMÁČKA :
1 cibuľa
1 konzerva šampiňóny
1 sladká smotana
3 dl mlieka
hladká múka
soľ
rasca mletá
PRÍLOHA :
nové zemiaky
petržlová vňať
masť
POSTUP :
Diviačie karé vyklepeme , posolíme , pokoreníme .
Na to poukladáme plátky slaniny.
Plnku natrieme na mäso .
Položíme na pekáč podlejeme troškou vody , posypeme grilovacím korením .
Pečieme v rúre na 180 C .
OMÁČKA :
Cibuľu nakrájame popražíme do zlatista na masti .
Keď sú mäkké prilejeme mlieko zmiešané so smotanou a 2 lyžicami hladkej múky . Nesmú byť hrudky .
PRÍLOHA :
Nové zemiaky očistíme krátko povaríme s petržlenovou vňaťou . Môžeme dať zapiecť .
samé dobroty, asi dobehnem :-)
OdpovedaťOdstrániť:-) kľudne :-) ponechám Ti
OdpovedaťOdstrániťMáš zajímavé recepty na divočinu,závitky jsem z ní ještě nedělala, určitě uvařím podle tvého receptu:-)))
OdpovedaťOdstrániťĎakujem :-) verím že pochutí....
Odstrániť