PLNENÉ MEDOVNÍĆKY
SUROVINY :
CESTO :
300 g hladká múka
180 g práškový cukor
2 pol. lyžice medu
2 ks vajcia
pol kávovej lyžičky sódy bikarbóny
1 káv. lyž. perníkové korenie
PLNKA :
100g piškóty mleté
0,5 dl UM ( rum )
2 pol. lyž. slivkový lekvár
POLEVA :
100g čokoláda horká
50g Cera
POSTUP :
Múku , práškový cukor , med , vajcia, sódu bikar. , perníkové korenie dáme do misky .
Vypracujeme cesto. Necháme odstáť 24 hod. v chladničke.
Vyvaľkáme na hrúbku 0,4 mm a vykrajujeme .
Na plech si dáme papier na pečenie poukladáme vykrojené srdiečka a dáme piecť .
Pri teplote 150 C asi tak 15 min. Srdiečka trošku napučia.
Upečené budeme plniť plnkou .
PLNKA :
Piškóty pomelieme pridáme Um a slivkový lekvár.
Vymiesime a môžeme natierať polky srdiečok a lepiť. Dáme do mrazmička aspoň na 48 hod.Môže byť aj viac.
POLEVA :
Keď ich vyberieme z mrazničky ponecháme aspoň 2 hod postáť až potom namáčame v poleve a zdobíme.
už som ich obdivovala na Varecha.sk ...sú krásne!
OdpovedaťOdstrániťnám už prichystané nové recepty ale nestíham dva týždne som varila pre päť chlapov obedy každý deň iné , veľká záhrada a vinice no som švorc :(
OdpovedaťOdstrániťZdravim vas. Chystam sa upiect tieto nadherne pernicky. Vyzeraju neskutocne. Zaujima ma vsak ci ich mozem nechat v mraznicke aj dva tyzdne. A ako ich mam namacat v cokolade aby vyzerali takto krasne. Su namocene aj zospodu? Dakujem za odpoved :) saska
OdpovedaťOdstrániťNemusíte sa obávať môžete ich kľudne ponechať a dva týždne v mrazničke. Verím že sa podaria a budú chutiť :-).
Odstrániť