štvrtok 26. apríla 2012
HRÍBOVÁ POLIEVKA
SUROVINY :
10 dkg hrášok
25 dkg kuriatka čerstvé
cibuľka mladá
kaleráb
mrkva
petržlen
zemiaky
petrž. vňať
múka hladká
olej
Postup :
Dáme variť nakrájanú zeleninu a kuriatka. Posolíme .
Keď je zelenina na pol uvarená pridáme hrášok a zemiaky . Na oleji si popražíme na drobno pokrájanú cibuľku . Pridáme hladkú múku a upraž zápražku .
Zápražku pridáme do polievky a dobre premiešame .
Ak sú už zemiaky mäkké do polievky pridáme nakrájanú petržlovú vňať a nastrúhanú mrkvu .
Ešte chvíľu povaríme a dochutíme vegetou .
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára