SUROVINY :
Cesto :
Cesto na jeden korpus : Budeme piecť 3 korpusy.
3 pol. lyž. práškového cukru
3 pol. lyž. poloh. múka
3 vajcia
6 g prášok do pečiva
0,5 z osmičky masla
Krém :
Pudingový
2 ks puding. prášok jahodový
mlieko podľa návodu
cukor podľa chuti
375 g masla 82 %
Tvarohový na povrch torty
10 dkg roztlačených jahôd
125 g tvaroh jemný
1 sáč. želatiana
NA VÝZDOBU :
jahody , strúhaný kokos
POSTUP :
Cesto : 3 vajíčka , oddelíme bielka od žĺtka. Do mixéra dáme bielka a vyšľaháme , uberieme na rýchlosti pridáme práš. cukor 3 lyž. Potom pridáme žĺtka vymiešame a pridáme 3 lyž. poloh. múky. Postupne pridávame prášok do pečiva a nakoniec 0,5 z osmičky masla rozpusteného ale nie horúceho musí byť letné.
Toto je recept na jeden korpus treba urobiť 3 korpusy. Vlejeme do pripravenej tortovej formy ktorú sme pred tým vymastili a vysypali múkou. Pečieme na 180 C.
Keď sú cestá upečené pripravíme si plnky.
Uvaríme si puding podľa návodu na obale. Keď vychladne stiahneme si kožku dole s pudingu aby krém ostal hladký . V miske vyšľaháme maslo a postupne po lyžičkách pridávame puding. Mali by mať približne rovnakú teplotu.
Jahody rozmixuj ponorným mixérom pridaj tvaroh. Cukor podľa chuti.
Nakoniec želatinu rozpustenú ( podľa návodu na obale ) nie horúcu .
Tvarohovú plnku natrieme na povrch torty ale nie po okraj ! Lepšie sa mám bude torta zdobiť. Zdobíme si podľa svojho uváženia.
DOBRÚ CHUŤ !
nádherná torta! A teším sa, že si tu, vitaj a nech sa ti krásne a dobre darí! Už sa teším na ďalšie tvoje receptíky :-))
OdpovedaťOdstrániťDík Yvka , ešte mám čo robiť vložiť sem všetky recepty .Dá to zabrať. :-)
OdpovedaťOdstrániťtak to dá zabrať a ešte keď všetko ani ja neovládam, ale naučíme sa :-) Ja som si dala na pár dní pauzu, ale večer už budem možno, pokračovať.
Odstrániť