Kinder Pingui
Cesto :
6 vajec
6 pol. lyž. kryš. cukru
6 pol. lyž. teplej vody
6 pol. lyž hladkej múhy
4 pol. lyž kakao
1 prášok do pečiva
Smotanový krém :
2 ks 250 ml smotany na šľahanie
1 želatína prášková
1 káv. lyž. medu
Čokoládový krém :
15 dkg várová čokoláda
10 dkg Hera
2pol. lyž oleja
1 pol. lyž voda
Poleva :
20 dkg horká čokoláda
10 dkg Hera
3 pol. lyž. oleja
1 pol. lyž. vody
1 pol. lyž. práškového cukru
Postup :
Cesto : Suroviny si rozdelíme na dvoje a budeme piecť dve cestá. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtka( 3) vyšľaháme s cukrom ( 3 pol. lyž ). Múku zmiešame s práškom do pečiva.
Keď máme žĺtka vyšľahané pridáme vodu.
Postupne pridávame múku, kakao, vyšľahaný sneh vmiešame do cesta už len vareškou nie mixérom.
Plech si vymastíme tukom a vysypeme múkou a na takto pripravený nalejeme cesto alebo použijeme papier na pečenie.
Pečieme na 180 C asi 15- 20 min ( záleží od rúry treba sledovať ). Použila som menší plech 38 cm x 25 cm .
Takto isto si upečieme aj druhý plát.
Smotanový krém: Robíme len s polku surovín & musí sa robiť na dva krát lebo hneď stuhne.
250 ml šľahaška vyšľaháme aj s medom .
Pol bal. želatiny necháme napučať vo vode, trochu nahrejeme aby sa pustila. Vychladnutú vmiešame do šľahačky a hneď natrieme na vychladnuté cesto. Dáme stuhnúť do chladničky aspoň na 15 min.
Čokoládový krém: Nad parou spustíme čokoládu, Heru pridáme vodu a olej. Musí byť hladký.
Natrieme krém na koláč a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 20 min.
A zopakujeme si , natrieme smotanový krém na čokoládový a dáme znovu do chladničky na 15 min. Potom na koláč uložíme druhé cesto. Papier stiahneme dolu.
Poleva : Nad parou si spustíme čokoládu , Heru pridáme olej a vodu . Poleva musí byť hladká. Až potom ju natrieme rovnomerne na koláč.
Tento zákusok je náročný aj na suroviny aj na prípravu ( mal by sa robiť na menšom plechu krajšie ukáže aj plnky sú vyššie). Ale za to stojí! Nebíčko v papuľke
:-)
Veľmi som sa tohto zákusku bála, ale konečný efekt bol mňamózny, veľmi sme si pochutili, recept je zaradený v obľúbených, bude sa robiť pri slávnostnejších príležitostiach, už sa prípravy nebudem báť lebo je neskutočne dobrý. Ďakujem za výborný recept. Sida
OdpovedaťOdstrániťSida verím Ti :-) je to jeden z mála najnáročnejších receptov na mojom blogu . Aj na prípravu aj na suroviny ale stojí za to . Ja keď som koláč robila poprví krát :-) želatina mi dosť stuhla a keď som ju dala do šľahačky síce spevnela šľahačka ale kde tu tam boli kúsky stuhnutej želatiny :-) a keď že je želatina číra každý dumal čo to môže byť :-)),,,,stáva sa :-) som rada že chutil a ešte radšej že si si ho zaradila medzi obľúbené .Vďaka .
OdpovedaťOdstrániťVyskúšam vypadá úžastne :)
OdpovedaťOdstrániťDržím palce , verím že sa Ti podarí a bude chutiť. Tohotoročné Veľkonočné sviatky zdobil viacero stolov, čo ma veľmi teší.
Odstrániťhttp://varecha.pravda.sk/recepty/kinder-pingui-fotorecept/26320-recept.html
Ahoj, prave ho robim, no ani zdaleka nieje taky ako na obrazku...postup dodrzany, az na cesto, urobila som ho naraz, ze prekrojim, hm ale je len cca 1,5cm vysoke po upeceni, takze isiel len na poly...ani plnky teda nebude potrebne take,mnozstvo..:) nevadi, isto sa to zje...Zlatka
OdpovedaťOdstrániťZlatka a aký veľký si použila plech na pečenie cesta ? od toho veľa záleží. Ja som poprve použila veľký. vyzeral nepekne no chutil skvele preto som sa po čase dala zas na to upiecť ho nanovo na menšom plechu 38 cm x 25 cm a výsledok vidíš na fotkách....
OdstrániťElegancia sama o sebe, krásny určite aj veľmi chutný,
OdpovedaťOdstrániťA dá sa zdvojnásobit dávka keď chcem dať na velký plech ?
OdpovedaťOdstrániťÁno dá sa zdvojnásobiť dávka no keď budeš robiť plnku musíš si švihnúť a rýchlo ju natrieť na cesto ona rýchlo tuhne.
OdstrániťAhoj možem heru nahradiť olejom alebo niečim iným?dakujem
OdpovedaťOdstrániťAhoj nahradila by som skôr maslom :-)
Odstrániť