Kuracie prsíčka pod perinou
SUROVINY :4 ks kuracích pŕs
8 ks plát. údený syr
3 vajcia
1 ks smotana kyslá
korenie hubové
korenie kura 7 bylin
PLNKA :
čerstvé dubáky nakrájané
2 cibule
3 vajcia
olej
petrželová vňať
POSTUP:
Prsia umyjeme , osušíme nakrájame na kocky.
Posypeme korením ( hubovím, kura 7 bylin ) . Pomiešame nesolíme.
Na panvici zohrej olej a mäso prudko popraž.
Dubáčiky očistíme.
Cibuľu nakrájame a dáme smažiť na ojej .
Hríby nakrájame.
Pridáme na cibuľku a podusíme. Nakrájame si petržlovú vňať.
Ktorú tiež pridáme na hríby podlejeme mierne vodou a podusíme.
V kyslej smotane rozmiešaj vajíčka.
A polovicu vylej na smažené hríby. Popraž a odstav od sporáka. Na vymastený pekáč si urobíme kôpky z opraženého kuracieho mäsa. Asi tak 2 lyžice , na to naložíme hríby tiež 2 lyžice. Podľa toho aké chceme mať veľké porcie.
Na povrch poukladáme plátkový syr a polejeme kyslou smotanou v ktorej sú rozmiešané vajíčka.
Dáme piecť na 180 C asi tak 20 mim. Príloha zapekané zemiaky a zeleninka.
Ked nemám čerstvé dubáky môžem dať šampiôony?
OdpovedaťOdstrániťurčite áno :-)
Odstrániť