Dnes pridávam recept ktorí považujem za naj...delikatesu z receptov
divej zvery. Používam sviečkovú z jelenice. Robím jeden recept na dva
spôsoby, manžel rád na hrianke a ja opečiem a ako príloha mi postačí
kvasená kapusta a čerstvý chleba. Chuť sa opísať nedá, písala by som ódy J.
Budeme potrebovať jeleniu sviečkovicu 600 až 700g, 3 ks
žĺtka, 1 veľká cibuľa, cesnak 2 strúčiky, mleté čierne korenie, worčestrová
omáčka, soľ, horčica 1 PL, 1 PL rajčinový pretlak.
Sviečkovú nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame tiež na kocky a pomelieme spolu s mäsom a cesnakom na mlynčeku. Pridáme žĺtka, koreniny, pretlak, horčicu, soľ, worčestr a dobre premiešame. Necháme aspoň hodinku postáť a môžeme konzumovať. Mne najviac chutí na spôsob medajlónky opečené tak 2 min obe strany.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára