piatok, 19. septembra 2014

JEMNÝ JELENÍ BIFTEK



Dnes pridávam recept ktorí považujem za naj...delikatesu z receptov divej zvery. Používam sviečkovú z jelenice. Robím jeden recept na dva spôsoby, manžel rád na hrianke a ja opečiem a ako príloha mi postačí kvasená kapusta a čerstvý chleba. Chuť sa opísať nedá, písala by som ódy J.







Budeme potrebovať jeleniu sviečkovicu 600 až 700g, 3 ks žĺtka, 1 veľká cibuľa, cesnak 2 strúčiky, mleté čierne korenie, worčestrová omáčka, soľ, horčica 1 PL, 1 PL rajčinový pretlak.




Sviečkovú nakrájame na kocky, cibuľu nakrájame tiež na kocky a pomelieme spolu s mäsom a cesnakom na mlynčeku. Pridáme žĺtka, koreniny, pretlak, horčicu, soľ, worčestr a dobre premiešame. Necháme aspoň hodinku postáť a môžeme konzumovať. Mne najviac chutí na spôsob medajlónky opečené tak 2 min obe strany.




                                      Dobrú chuť!


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára