pondelok, 8. septembra 2014

PONEŠICKÝ JELENÍ PLÁTOK




Budeme potrebovať 600 g jelenie karé, 1 dl červeného vína, 150 g čerstvých šampiónov, 2 PL hladkej múky, 40 g masla, olej, 2 veľké cibule, horčicu, bobkový list, jalovec, tymián a soľ.



Z karé nakrájame plátky, naklepeme, osolíme okoreníme drveným jalovcom, tymiánom, natrieme horčicou a poukladáme na misku ktorá je natretá olejom. Na plátky poukladáme bobkový list a polejeme olejom. Necháme odstáť v chladničke aspoň 5-6 hodín.

Keď je mäso odležané opečieme ho po oboch stranách na rozpálenom oleji. Znížime teplotu a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu aj nakrájané šampióny. Podlejeme červeným vínom a podusíme až je mäso dostatočne mäkké. Ak je treba počas dusenia po troške podlievame vodou. Na zhustnutie pred dovarením... hladkú múku rozmiešame v 0,5 l vody a vlejeme na mäso, pomiešame a necháme prejsť varom. Nakoniec pred odstavením pridáme maslo na zjemnenie šťavy.  Ako prílohu použijeme knedľu, fučku alebo varené zemiaky.

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára