Budeme potrebovať 600 g jelenie karé, 1 dl červeného vína,
150 g čerstvých šampiónov, 2 PL hladkej múky, 40 g masla, olej, 2 veľké cibule,
horčicu, bobkový list, jalovec, tymián a soľ.
Z karé nakrájame plátky, naklepeme, osolíme okoreníme
drveným jalovcom, tymiánom, natrieme horčicou a poukladáme na misku ktorá
je natretá olejom. Na plátky poukladáme bobkový list a polejeme olejom.
Necháme odstáť v chladničke aspoň 5-6 hodín.
Keď je mäso odležané opečieme ho po oboch stranách na rozpálenom oleji.
Znížime teplotu a pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu aj nakrájané šampióny.
Podlejeme červeným vínom a podusíme až je mäso dostatočne mäkké. Ak je treba počas dusenia po troške podlievame vodou. Na zhustnutie pred dovarením... hladkú múku rozmiešame v 0,5 l vody a vlejeme na mäso, pomiešame a necháme prejsť varom. Nakoniec
pred odstavením pridáme maslo na zjemnenie šťavy. Ako prílohu použijeme knedľu, fučku alebo
varené zemiaky.
Dobrú chuť!
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára