piatok 18. apríla 2014

IZIDOR KOŠÍČKY






Cesto.
400g hladkej múky, 200g práškového cukru, 1 vajce, 140 g pomletých vlašských orechov, 2 Pl kakao, 250 g masla (Hera),  a na špičku noža mletej škorice, šťava s jedného citrón a citrónová kôra.

Orechová plnka:
300g pomletých vlašských orechov, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dl rumu.
Orechy zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a s rumom. Dobre premiešame vznikne orechová plnka.

Čoko krém:
3 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 300g masla, 2 PL kakao a 1 balenie vanilkového cukru.
Vajcia vyšľaháme s cukrom nad parou. Dostatočne dlho pokiaľ nezhustne a nezačne sa lepiť po bokoch misky. Necháme vychladnúť a nakoniec vmiešame kakao s maslom. Maslo by malo mať rovnakú  teplotu ako krém aby sa nesekol. Pridávame (krém k maslu) len po lyžičkách a tak vyšľaháme.


Poleva:
200g čokolády na varenie, 100g Cery ( stužený tuk) 1 PL oleja.
Vo vodnom kúpeli rozpustíme tuk s čokoládou. Pridáme olej a keď je čokoláda hladká môžeme košíčky poliať.

Použijem malé formy na košíčky.


Postup:
Ingrediencie na cesto zmiešame a dobre vypracujeme na hladké cesto. Košíčky plníme cestom na plytko. Dáme piecť do predhriatej rúry na 170 C. Pokiaľ sa nám kočíčky pečú urobíme si orechovú plnku. Tretí obrázok.


Upečené a vychladnuté košíčky potrieme ríbezľovou marmeládou.

Na vrch a na vrch dáme orechovú plnku na to čokoládovú, tak aby nám košíček na povrchu bol zarovnaný. Úplne na koniec polejeme čokoládovou polevou. Na výzdobu môžeme použiť čokoládovú alebo farebnú ryžu. Ja som si urobila kvietky s tvarovacej potravinárskej hmoty.



2 komentáre:

  1. Bravissima, troppo brava e bontà queste tortine :)
    Un bacio e Buona Pasqua.

    OdpovedaťOdstrániť