Cesto.
400g
hladkej múky, 200g práškového cukru, 1 vajce, 140 g pomletých vlašských
orechov, 2 Pl kakao, 250 g masla (Hera),
a na špičku noža mletej škorice, šťava s jedného citrón a citrónová kôra.
Orechová
plnka:
300g
pomletých vlašských orechov, 100 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 1 dl
rumu.
Orechy
zmiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a s rumom. Dobre premiešame vznikne
orechová plnka.
Čoko
krém:
3
vajcia, 150 g kryštálového cukru, 300g masla, 2 PL kakao a 1 balenie
vanilkového cukru.
Vajcia
vyšľaháme s cukrom nad parou. Dostatočne dlho pokiaľ nezhustne a nezačne sa
lepiť po bokoch misky. Necháme
vychladnúť a nakoniec vmiešame kakao s maslom. Maslo by malo mať rovnakú teplotu ako krém aby sa nesekol. Pridávame (krém
k maslu) len po lyžičkách a tak vyšľaháme.
Poleva:
200g
čokolády na varenie, 100g Cery ( stužený tuk) 1 PL oleja.
Vo
vodnom kúpeli rozpustíme tuk s čokoládou. Pridáme olej a keď je čokoláda hladká
môžeme košíčky poliať.
Použijem
malé formy na košíčky.
Postup:
Ingrediencie
na cesto zmiešame a dobre vypracujeme na hladké cesto. Košíčky plníme cestom na
plytko. Dáme piecť do predhriatej rúry na 170 C. Pokiaľ sa nám kočíčky pečú urobíme si orechovú plnku. Tretí obrázok.
Bravissima, troppo brava e bontà queste tortine :)
OdpovedaťOdstrániťUn bacio e Buona Pasqua.
OdstrániťGrazie per la bella Pasqua.