piatok, 12. júla 2013

VIŠŇOVO-MAKOVÝ ZÁVIN





Jemný, nadýchaný, šťavnatý závin. Jeden z receptov zo zošita mojej starej mamy z roku 1934 kurz varenia v Dolnom Almáši.



Suroviny: Múka polohrubá 200 g, 25 g cukru (kryštálového), 25 g masla rozpusteného, 8 g droždia, 1 vajce, 70 ml vlažného mlieka, štipka soli.

Plnka: mak, maslo, višne, kryštálový cukor. Na potretie závinu jedno vajce.

Z kvásku, múky a ostatných surovín vypracuj cesto. Cesto dáme kysnúť na teplé miesto.



Vykysnuté cesto rozvaľkáme, posypeme makom, višňami, nastrúhame maslo posypeme kryštálovým cukrom.



Zvinieme do rolády, dáme na plech. Potrieme vajíčkom a po bokoch roládu vidličkou popicháme. Pečieme na 180 C.



                                DOBRÚ CHUŤ!



10 komentárov:

  1. Děláš mi chutě, vypadá božsky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Amelie ďakujem aj za návštevu ...... on ja božsky chutí :-)

      Odstrániť
  2. Ahoj Akeber, mňam...naprosto úžasný závin!! Receptík jsem si opsala a vyzkouším!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Alis vďaka, verím že sa ti vydarí a recept si obľúbiš ♥

      Odstrániť
  3. NOOOOOOOO!!!!
    E' bellissimo!!!!!
    Complimenti!!!!! ^_________^

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Júúúúúj, tak takéto ja môžem...kedykoľvek, kysnuté a hlavne s makovou plnkou...krásny závin Jarka.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. obdivujem aj tu :-)....niečo prekrásne a poriadne lákavé

    OdpovedaťOdstrániť