pondelok, 15. júla 2013

BRAVČOVÉ STEHNO NA KYSLO S KURIATKAMI




Suroviny: bravčové stehno, očistené kuriatka, 1 veľká cibuľa, masť na praženie, 1 sladká smotana, 0,5 l mlieka (záleží od množstva mäsa, koľko chceme mať omáčky), mleté čierne korenie, mletá sladká paprika, celé korenie, soľ, hladká múka na zahustenie.

Knedľa: 400 g krupicovej múky, 2 dl mlieka, soľ, 5 dg droždia, 1 vajce a voda podľa potreby.


Cibuľku nakrájame a upražíme do zlatista na masti. Pridáme očistené, nakrájané kuriatka a popražíme.




Mäso nakrájame na plátky, naklepeme, osolíme, posypeme mletým korením.



Mäso pridáme ku kuriatkam a popražíme po oboch stranách. Necháme prikryté dusiť vo vlastnej šťave, ak treba trošku podlejeme vodou.





Nezabudneme pridať mletú papriku, a celé čierne korenie.



Keď je mäso mäkké môžeme priliať rozmiešané mlieko so smotanou a hladkou múkou. Chvíľu ešte povaríme.






Knedľa: 400 g krupicovej múky, 2 dl mlieka, soľ, 5 dg droždia, 1 vajce a voda podľa potreby.





Preosiatu múku rozmiešame so soľou. Vo vlažnom mlieku rozmiešame droždie a na teplom mieste necháme vykysnúť. Prilejeme k múke, pridáme vajce, podľa potreby vodu a vypracujeme cesto.Poprášime múkou a na teplom mieste necháme cesto vykysnúť.




Na múkou posypanej doske urobíme z vykysnutého cesta podlhovasté knedle. Necháme ich chvíľku nakysnúť.





Do hrnca dáme vodu a keď voda vrie, knedľu dáme na parák , asi tak 20 až 25 min. necháme prikrytú pariť. Po vybratí necháme vychladnúť. Krájame až po vychladnutí.




                                     Dobrú chuť !


10 komentárov:

  1. Jarka, si šikuľka a mne robíš chúťky, je to naše obľúbené jedlo :-)...len kuriatka som ešte neskúšala dať, lebo ani nemám :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ywka toto bola náhoda, mala som vybrané mäso a manžel priniesol kuriatka. Zvyknem kuriatka variť na kyslo ale samé ako omáčku. No čo keď bolo mäso vonku, tak som ukuchtila aj s mäsom.

      Odstrániť
  2. I am in fact thankful to the owner of this site who has shared this
    great piece of writing at here.

    my web site ... gold watch - -

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Thanks to my father who stated to me about this webpage,
    this web site is really remarkable.

    Also visit my website ... kidney stone; schreinerliestal.acc.de,

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Appreciating the commitment you put into your site and in depth information you offer.
    It's awesome to come across a blog every once in a
    while that isn't the same out of date rehashed information.
    Fantastic read! I've saved your site and I'm adding your RSS feeds
    to my Google account.

    My web page foods to avoid with acid reflux

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Fantastic beat ! I wish to apprentice while you amend your web
    site, how could i subscribe for a blog site? The account aided me a acceptable deal.
    I had been tiny bit acquainted of this your broadcast
    offered bright clear idea

    Check out my page portable induction cooktop (bit.ly)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. A čo je v tom kyslé, keď je to stehno nakyslo?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. U nás v našom regióne všetko čo je uvarené so smotanou..aj polievky aj mäsá...sa povie že na kyslo :-)....kylá šošovicová tak vieme že je to šošovica so smotanou.

      Odstrániť