utorok 5. marca 2013

TRHANCE



Trhanec patrí medzi staršie recepty , recepty starých mám . Ja som si recept trošku upravila , hrozienka som nechala namočené v rume . Trhance nadobudli  inú chuť kto však rumovú arómu neobľubuje treba vynechať . Trhance robievam z dvojitej dávky .


 SUROVINY ( 1 dávka )  :  3 vajíčka , 30 g práškového cukru , 250 ml mlieka , 125 g polohrubej múky , štipka soli , štvrť lyžičky prášku do pečiva , 2 pol.lyž oleja do cesta , 40 g hrozienok , 3 pol. lyžice rumu , vanilkový cukor na posypanie a olej na vypraženie .

POSTUP : Žĺtky vyšľaháme s cukrom pridáme štipku soli , olej , mlieko a premiešame . Postupne pridáme múku kde sme zamiešali prášok do pečiva .



Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh .
Pridáme ho do cesta a vareškou zamiešame. Vytvorí sa mám hladké cesto .



                                   Hrozienka opijeme v rume .


                                       Pridáme ich do cesta .


Upečieme po oboch stranách .



Upečené potrháme pomocou dvoch vidličiek na nepravidelné kúsky .



                                            Dobrú chuť !


17 komentárov:

  1. Wau...super recept. Aj som to niekedy robievala keď deti boli menšie a teraz som na to zabudla. Dik za pripomienku :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jarka, pekne si trhanec "natrhala"...aj ja robievam trhanec ale z tvarohového cesta a pečený, deti to majú veľmi radi...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evička ďakujem :-) ono je na veľa receptov na trhance , sú skvelé :-).

      Odstrániť
  3. Buongiorno Akeber! Questa ricetta mi ricorda i pancake americani o sbaglio?? Molto appetitosa! Purtroppo non sempre riesco a tradurre bene le ricette, come dici te, non sempre Google è affidabile! ;D
    Buona giornata!!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ciao Bea punti possibili, ma non so :-) Grazie per la visita :-)

      Odstrániť
  4. mh... this looks just to delicious! love it so much!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Me encanta luce muy bonita y exquisita está de lujo,abrazos y abrazos.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Gracias por los comentarios tan amables, les deseo un día maravilloso.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Som späť a opäť chcem pochváliť výborný recept. Mám čo dohánať a skúšať skvelé recepty.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Ahoj opět jsem přišel k návštěvě vašeho blogu

    Zajímavý recept, pěkné obrázky, velmi chutné, že líbí se mi váš blog má mnoho variant a je vysoce kvalitní... Zveme vás na návštěvu můj blog Valencie, s tradičními recepty regionu Valencia.

    http://valenciagastronomic.blogspot.com.es

    Tento týden "Koblihy dýně". příští týden "Mona Velikonoce ve Valencii". Chceš přijít?

    V mém blogu můžete najít překladatele do svého jazyka

    Navíc, pokud se vám líbí valencijské gastronomii, můžete umístit HTML kód na svém blogu a budete mít přímý přístup do mého blogu.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj , ďakujem za návštevu veľmi rada si pozriem tvoj blog . A Velikonoce vo Valencii si určite nenechám ujsť , Španielska gastronómia sa mi veľmi páči .

      Odstrániť
  9. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť