nedeľa, 17. marca 2013

PUDINGOŠ




  Cesto : 6 vajec, 8 pol. lyž. kryštálového cukru, 4 pol. lyž. kakao, 2 pol. lyž olej, 4 pol. lyž. vody  10 pol. lyž. polohrubej múky, 1 bal. kypriaci prášok. Piekla som na plechu 38 cm x 25 cm.

Plnka : vanilkový puding 3 balenia, 1 lit. mlieka, kryštálový cukor, broskyne zavárané, šľahačka 250 ml  ( 30 % ) a pol. balenia želé ja som použila potravinárske červené želé, jemne ju prifarbilo do ružova.
 
POSTUP: Bielka oddelíme od žĺtok a vyšľaháme samotné bielka. Žĺtka vyšľaháme s cukrom postupne pridáme olej, vodu, a múku v ktorej je zamiešaný prášok do pečiva. Dobre premiešame.





Pridáme vyšľahané bielka a vareškou dobre premiešame . Cesto rozdelíme na dve rovnaké polovice ( mne sa to moc nepodarilo , kakaové je vyššie ) a upečieme na plechu ( papier na pečenie ) vo vopred vyhriatej rúre na 170 C.



Z pudingového prášku, mlieka a cukru uvaríme hustý puding. A hneď po uvarení ho nanesieme na bledé cest . Na vrch poukladáme nakrájané broskyne (popritláčame do pudingu). Na to položíme tmavé cesto a popolievame ho šťavou z broskyňového kompótu . Použijeme všetku šťavu, cesto nám tak zvláčnie .




Šľahačku vyšľaháme , želatínu pol. bal.  namočime v 5 pol. lyž vody na 4 min , potom nahrejeme aby sa spustila a vlejeme do šľahačky. Mixérom ju zašľaháme a hneď nanesieme na vrch koláča.


Ponecháme v chladničke aspoň 1 hod. Vrch posypeme ozdobnou ryžou.





DOBRÚ CHUŤ !





34 komentárov:

  1. juuu to vyzera veruze mnamozne a stavnato...odkladam :) dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Máš opět kouzelné řezy, jsi nevyčerpatelný zdroj inspirací,i já děkuji za recept...:))

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jarka, zákusok je krásny, poprosím si teraz jeden k čajíku :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ywka pre teba vždy len treba dobehnúť :-) a ďakujem .

      Odstrániť
  4. Una bella tortina, sei molto brava :)
    Buona domenica.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. La ringrazio molto, apprezzo il complimento :-)

      Odstrániť
  5. Qué delicia!!! Apunto ya que esta maravilla la tengo que hacer...

    Besos...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Odpovede
    1. Akeber nádherný blog, plný fantastických fotografií aa kombimbinácií. Len veľká škoda, že sa nedá aj ochutnať, hneď by som si vybrala z výkladu a ku kávičke poprosila aj tento farebný a určite šťavnatý pudingoš :-))) Tinka

      Odstrániť
    2. Tinka ďakujem za návštevu potešila :-) aj za pochvalu cením si to :-)

      Odstrániť
  7. Ten si musím napsat, vypadá úžasně!
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka ďakujem :-) vyskúšaj určite neobanuješ :-).

      Odstrániť
  8. Podoba mi się Twoje ciasto! Zapowiada się bardzo smacznie:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Dziękuję Shiral zadowolony mnie tak bardzo smaczne :-).

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Che meraviglia!!! Beautiful!!! ^^

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Rika grazie per il complimento, contento :-)

      Odstrániť
  11. Me encanta eses corte prefecto está delicioso y bien hecho…abrazos y abrazos.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Gracias por el cumplido bien complacido. Saludos a España :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  13. Pudingoš je luxusní! Prosím tři kousky. ;-)
    Vivi

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. :-) už nie je , idem upiecť :-) ďakujem ♥

      Odstrániť
  14. vyzerá byť dobrý vyskušam ho na veľkú noc, vdaka za inšpiráciu .Už mi tečú slinky mňam mňam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Verím že bude chutiť , ďakujem za návštevu :-).

      Odstrániť
  15. Jarka, to je nadherny kolacik...krasne farebny a bezpochyb velmi chutnucky

    OdpovedaťOdstrániť
  16. I reаlly love уour ѕite.. Ρleasant colorѕ & theme.
    Diԁ уou develop this amаzіng site
    yourself? Please reρly baсk as I'm hoping to create my own personal website and would love to know where you got this from or what the theme is called. Kudos!

    Feel free to surf to my web blog: 888 Poker Promotions

    OdpovedaťOdstrániť
  17. len by som bola rada,keby uz napisal niekto taky,co tento kolacik podla receptu upiekol a ochutnal.ako chutil?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Milá anonymka, môžeš byť prvá :-) či? ťažký recept?

      Odstrániť
  18. Everyone loves it when folks get together and share views.
    Great blog, keep it up!

    Here is my page Rocco

    OdpovedaťOdstrániť