SUROVINY :
Rožky , mlieko , maslo 120 g , 4 vajcia , kryštálový cukor , práškový cukor na posypanie , vanilkovo- škoricový cukor , jablká 5 ks na hrubšie nastrúhané , tvaroh, hrozienka , rum , strúhanka na vysypanie formy a tuk na vymastenie formy , olej na potretie .
POSTUP . Rožky nakrájame na kolieska. Posypeme škoricovým cukrom. V mlieku rozpustíme maslo pridáme kryštálový cukor podľa chut , vajíčka 2 ks a rozšľaháme ich v mliek . Polejeme rožky a premiešame ( na 8 rožkov 500 ml mlieka a 3 vajcia ).
Formu vymastíme a vysypeme strúhankou .
Jablká si nastrúhame , pridáme kryštálový cukor, vanilkovo-škoricový cukor. Premiešame.
Hrozienka necháme aspoň 15 min namočené v rume.
Primiešame ich aj zo žĺtkom a vanilkovým cukrom do tvarohu a dobre premiešame.
Na dno formy & pekáča poukadáme polovicu rožkov. Na to tvaroh a nastrúhané jablká.
Na povrch druhú polovicu rožkov. Potrieme olejom a posypeme škoricovým cukrom. Dáme piecť do rúry na 170 C na 45-50 min.
DOBRÚ CHUŤ !
Recept bol aj vyskúšaný aj kladne ohodnotený čo ma veľmi potešilo. Tu je fotka od lani9009.
Modrý koník, foto receptu od lani9009
Ahoj Jarmilko, žemlovku podle Tvého receptu vyzkouším. Já ji dělávám bez tvarohu a nejraději ze zbylé vánočky (teda pokud vánočka zbyde)
OdpovedaťOdstrániťAhoj Alis , ďakujem za nakuknutie :-) aj ja zbytkovú vianočku využívam ale ako dukátové buchtičky , polejem ich pudingom . Verím že Ti pochutí :-) .
OdstrániťJarka, mňami mňami,veru dlho som žemlovku nerobila. Možno aj preto, lebo by som ju jedla len ja :-D. Ale skúsim tú tvoju :-)
OdpovedaťOdstrániťďakujem :-) nech pochutí
OdpovedaťOdstrániťVyzerá pardáne chrumkavo vršok, mňam. Keď som bola malá, žemľovku som nemala moc rada, v škole ju robili takú rozblemcanú. Teraz keď ju prapravujem doma, dávam si zvlášť záležať, aby bol vršok čo najchrumkavejší. Robím z vianočky – je to super dobrota.
OdpovedaťOdstrániťKatka ďakujem :-)
Odstrániťkrásna a voňavá žemlovka :-)
OdpovedaťOdstrániťYwka ďakujem :-)
Odstrániť