streda 17. decembra 2014

ORIEŠKY




Cesto:

20 dkg múka hladká
 10 dkg cukor práškový
 10 dkg orechy mleté vlašské
 14 dkg masla  (HERA)

 0,5 bal. kypriaci prášok

Plnka:
 1 ks vajce
 2 PL mlieko
 1 PL cukor práškový
 4 PL orechy vlašské pomleté
 12,5 dkg maslo
 10 dkg cukor práškový
 aróma rumová
Na obalenie, cukor práškový.




Všetky suroviny, ktoré máme zmiešame a vypracujeme tak, aby nám vzniklo hladké cesto.
Potom si pripravíme formičky na oriešky. Nemastíme ich! Do každej vtlačíme kúsok cesta .
Dáme na plech. Predhrejeme si najskôr rúru. Potom ich dáme piecť na 180 stupňov – 15-18 minút.
Upečené necháme vychladnúť až potom vyklopíme z formičiek .

Plnka:

Do hrnca nad parou dáme vajce, 2  polievkové lyžice mlieka, 1 polievková lyžica práškového cukru, 4 polievkové lyžice pomletých vlašských orechov a trochu rumovej arómy. Uvaríme hustejšiu kašu. Necháme vychladnúť. Zatiaľ vymiešame práškový cukor s maslom. Keď je už kaša vychladnutá, tak si z nej po lyžiciach pridávame do maslovej plnky a všetko dôkladne vymiešame na krém. Plníme oriešky tak , že vždy spájame plnkou dva oriešky. Oriešky obalíme v práškovom cukre.
Ja som použila čokoládovú plnku, zostatok z Parížskych rožtekov. 



6 komentárov:

  1. Troppo troppo buoni questi biscotti ripieni :)
    Molto natalizi.
    Un bacio

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Grazie Daniela, vi auguro un bel Advent:-)

      Odstrániť
  2. Hmmmm ..... hned bych si dala:-))))
    Dívala jsem se u Tebe po nějakém receptu, kluk donesl srnčí kostky, a fakt nevím co s nimi:-))) Můžeš mi nějaký recept doporučit? Nejlépe s knedlíkem:-)))
    Ajka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka vyskúšaj tento recept http://receptyakeber.blogspot.sk/2014/09/budeme-potrebovat-600-g-jelenie-kare-1.html .......................môžeš ho urobiť aj na kyslo so smotanou :-) ďakujem,

      Odstrániť
    2. Jů, koukám že tam jsou i žampiony, to je naprosto supr.-))

      Odstrániť