Tak a zas sme o rok starší. Torta na narodeninovú
párty mojej dcérky, samozrejme jahodová na želanie.
Budeme potrebovať na cesto 2 x lebo pečieme dva pláty....6
vajec, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL teplej vody,6 PL polohrubá múka, 1 bal. kypriaceho
prášku.
Plnka: 500 g jahôd najlepšie čerstvé, 8 PL kryštálového
cukru, 3 balenia jahodového pudingového prášku, 1 PL Solamylu. 650 g kvalitného
masla 82% tuku. Možno sa zdá veľa surovín ale torta je dosť veľká, piekla som
na plechu s rozmermi 38 x 38 cm. Krém si musíme rozdeliť tak aby nám vystalo
aj na potretie dookola srdca aj na zdobenie. Ak sa stane že krému je nám na
zdobenie málo stačí uvariť jeden vanilkový puding nechať ho vychladnúť a vmiešať
ho do vopred vyšľahaného masla 180-200 g. Kokosová múčka na zdobenie a jahodový džem na potretie plátu.
Postup: Vajíčka oddelíme od bielok. Bielka vyšľaháme do
tuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vodu, olej, múku
zmiešanú s práškom do pečiva a dobre premiešame aby nám vzniklo
hladké cesto. Nakoniec už len vareškou! vmiešame sneh. Cesto vylejeme na plech
(papier na pečenie) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C.
Plnka: Jahody rozmixujeme, pridáme cukor, pudingový prášok
a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a postupne
po lyžičkách vmiešavame jahodový puding.
Srdce som si vykrojila podľa šablóny s papiera. Plát som natrela jahodovým džemom a plnkou. Na to som položila druhý plát srdca a tiež natrela plnkou no už nie tak na hrubo.
Aj boky torty natrieme plnkou. A ďalej vyzdobíme podľa
seba. Ja som použila kokosovú múčku na boky a na posypanie a vytvorenie
srdiečka na povrchu torty. Samozrejme že som musela krém dorábať :-) zvolila som vanilkový. Kvietky som si vyrobila s potravinárskej hmoty.
A oslava môže začať.
Un cuore perfetto, dolce e davvero bello :)
OdpovedaťOdstrániťE quanti bambini, che gioia vedere tanti bambini che si divertono insieme!!!!!
Un bacio e buon week end
Grazie Daniel, è stato divertente :-)
OdstrániťBellissima!
OdpovedaťOdstrániťgrazie Licia :-)
OdpovedaťOdstrániťJarka...malej oslávenkyni všetko najlepšie, ty máš ešte takú malú slečnu...nech ti robí len radosť a tortička je prekrásna. Tiež som piekla ale klasickú jahodovú, ale ani z ďaleka nie je taká pekná ako tvoja. No proste kto vie ten vie, ja na torty, teda na zdobenie nie som...:)
OdpovedaťOdstrániťEvička ďakujem veľmi ♥ nepodceňuj si vynikajúca a máš špičkové recepty, krásne a veľmi chutné.
OdpovedaťOdstrániť