piatok 13. júna 2014

JAHODOVÁ TORTA 2


Tak a zas sme o rok starší. Torta na narodeninovú párty mojej dcérky, samozrejme  jahodová na želanie.

Budeme potrebovať na cesto 2 x lebo pečieme dva pláty....6 vajec, 6 PL kryštálového cukru, 6 PL teplej vody,6 PL polohrubá múka, 1 bal. kypriaceho prášku.

Plnka: 500 g jahôd najlepšie čerstvé, 8 PL kryštálového cukru, 3 balenia jahodového pudingového prášku, 1 PL Solamylu. 650 g kvalitného masla 82% tuku. Možno sa zdá veľa surovín ale torta je dosť veľká, piekla som na plechu s rozmermi 38 x 38 cm. Krém si musíme rozdeliť tak aby nám vystalo aj na potretie dookola srdca aj na zdobenie. Ak sa stane že krému je nám na zdobenie málo stačí uvariť jeden vanilkový puding nechať ho vychladnúť a vmiešať ho do vopred vyšľahaného masla 180-200 g. Kokosová múčka na zdobenie a jahodový džem na potretie plátu.

Postup: Vajíčka oddelíme od bielok. Bielka vyšľaháme do tuha. Žĺtky vyšľaháme s cukrom, postupne pridávame vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a dobre premiešame aby nám vzniklo hladké cesto. Nakoniec už len vareškou! vmiešame sneh. Cesto vylejeme na plech (papier na pečenie) a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 C.



Plnka: Jahody rozmixujeme, pridáme cukor, pudingový prášok a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a postupne po lyžičkách vmiešavame jahodový puding.


Srdce som si vykrojila podľa šablóny s papiera. Plát som natrela jahodovým džemom a plnkou. Na to som položila druhý plát srdca a tiež natrela plnkou no už nie tak na hrubo.



Aj boky torty natrieme plnkou. A ďalej vyzdobíme podľa seba. Ja som použila kokosovú múčku na boky a na posypanie a vytvorenie srdiečka na povrchu torty. Samozrejme že som musela krém dorábať :-) zvolila som vanilkový. Kvietky som si vyrobila s  potravinárskej hmoty.


A oslava môže začať.




6 komentárov:

  1. Un cuore perfetto, dolce e davvero bello :)
    E quanti bambini, che gioia vedere tanti bambini che si divertono insieme!!!!!
    Un bacio e buon week end

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jarka...malej oslávenkyni všetko najlepšie, ty máš ešte takú malú slečnu...nech ti robí len radosť a tortička je prekrásna. Tiež som piekla ale klasickú jahodovú, ale ani z ďaleka nie je taká pekná ako tvoja. No proste kto vie ten vie, ja na torty, teda na zdobenie nie som...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Evička ďakujem veľmi ♥ nepodceňuj si vynikajúca a máš špičkové recepty, krásne a veľmi chutné.

    OdpovedaťOdstrániť