Jednoduchý,
chutný koláč. Výhodou je že vždy môže byť chuťou iný, podľa toho ako meníme
ovocie.
Suroviny:
2 hrnčeky hrubej múky, 125 g zmäknutého masla, 1 pášok do pečiva, 1 hrnček
krupicového cukru, 2 vajcia, 1 žĺtok, štipka soli. (1 hrnček - 250 ml).
Tvarohová
plnka: 2 balenia jemného tvarohu, 1 hrnček krupicového cukru môže byť menej
alebo viac, každému podľa chuti, 1 balenia vanilkového cukru, 1 vanilkový
puding, prepasírované ovocie a na povrch celé ovocie.
Ovocie
akékoľvek (jahody, maliny, kyslé jahody –
moruša čierna, ríbezle, černice) ja som
použila morušu čiernu http://receptyakeber.blogspot.sk/2012/07/zavarane-moruse.html rozmixujeme a ak má zrnká prepasírujeme cez sitko.
Zo
surovín vypracujeme hladké cesto.
Ktoré
dáme na plech (na ktorom je papier na pečenie). Veľkosť plechu 38 cm x 25 cm. Ovocie rozmixujeme ponorným mixérom (drenáž).
Jemný
tvaroh zmiešame s ovocnou drenážou, krupicovým a vanilkovým cukrom,
pudingom.
Vylejeme
na cesto. Na to poukladáme ovocie celé. A dáme piecť na 180 C.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára