streda, 12. júna 2013

TVAROHOVÝ KOLÁČ




Jednoduchý, chutný koláč. Výhodou je že vždy môže byť chuťou iný, podľa toho ako meníme ovocie.


Suroviny: 2 hrnčeky hrubej múky, 125 g zmäknutého masla, 1 pášok do pečiva, 1 hrnček krupicového cukru, 2 vajcia, 1 žĺtok, štipka soli. (1 hrnček - 250 ml).

Tvarohová plnka: 2 balenia jemného tvarohu, 1 hrnček krupicového cukru môže byť menej alebo viac, každému podľa chuti, 1 balenia vanilkového cukru, 1 vanilkový puding, prepasírované ovocie a na povrch celé ovocie.



Ovocie akékoľvek  (jahody, maliny, kyslé jahody – moruša čierna, ríbezle, černice)  ja som použila morušu čiernu   http://receptyakeber.blogspot.sk/2012/07/zavarane-moruse.html   rozmixujeme a ak má zrnká prepasírujeme cez sitko.


Zo surovín vypracujeme hladké cesto.


Ktoré dáme na plech (na ktorom je papier na pečenie). Veľkosť plechu 38 cm x  25 cm. Ovocie rozmixujeme ponorným mixérom (drenáž).


Jemný tvaroh zmiešame s ovocnou drenážou, krupicovým a vanilkovým cukrom, pudingom.


Vylejeme na cesto. Na to poukladáme ovocie celé. A dáme piecť  na 180 C.










Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára