utorok 30. apríla 2013

MANDĽOVÉ REZY



Suroviny cesto: 6 vajec, 6 PL práškového cukru, 1 bal. prášku na pečenie, 125 g rozpusteného letného masla, 4 PL kakao, rum.

Plnka mandľová.: 4 dl mlieka, 120 g kryštálového cukru, 40 g maizeny, 2 žĺtky, 150 g mandlí pomletých na jemno, 250 g masla (82%).

Smotanová želatína: 3  smotany na šľahanie, 3-5 PL práškového cukru, 1 želatína.

Postup: Bielka oddelíme od žĺtok. Vyšľaháme do tuha (bielka). Postupne pridávame žĺtka, maslo, po lyžičkách múku zmiešanú s práškom na pečenie a nakoniec vmiešame vareškou kakao. Vylejeme cesto na plech (vymastený a vysypaný múkou alebo papier na pečenie). Pečieme vo vopred predhriatej rúre na 170 C.





Plech- 25 cm x 37 cm .

Plnka: Kryštálový cukor, maizenu a žĺtok rozmiešame v mlieku a za stáleho miešania privedieme do varu. Uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť, kožu stiahneme dole.



Maslo ponecháme zmäknúť a vyšľaháme ho šľahačom postupne po lyžičkách pridávame mandle a puding. Dobre premiešame.


Cesto dobre pokvapkáme rumom. Krém natrieme na cesto.



 Smotany vyšľaháme do tuha. Postupne pridáme práškový cukor. A nakoniec vmiešame želatínu (postup podľa návodu na obale).



DOBRÚ CHUŤ !





7 komentárov:

  1. Ahoj Akeber, nachystala jsi nám tu samé nádherné dobrůtky, mňam!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jarka, zákusok je nádherný :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Bellissima questa torta!!! Complimenti!!! ^^

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Cítim tú vynikajúcu chuť mandľového krému...parádny zákusok Jarka!

    OdpovedaťOdstrániť