streda, 5. augusta 2015

HRUŠKOVÝ KOLÁČ


Jednoduchšie to viac nejde, vynikajúci hrnčekový koláč s vôňou hrušiek a škorice.

Potrebujeme
1 hrnček kryštálového cukru
 1 hrnček mlieka
 1/2 hrnček oleja
 2 vajíčka
 1 balenie prášku do pečiva
 2 hrnčeky polohrubá múka
hrušky zrelé, 2 balenia vanilkového cukru, 1 PL mletej škorice.
Hrnček 250 ml, plech 38 x 25 cm.

Všetky suroviny spolu zmiešame, vylejeme na plech. Hrušky nakrájame na plátky, ak sme ich nebielili, tak ich ukladáme do cesta dole kožou.....obalíme ich v škorici a vanilke.

Vložíme do rúry a pečieme pri 180°C 30 až 35 min.




Dobrú chuť J.




5 komentárov:

  1. Grazie! Una buonissima torta :)
    Una fetta la mangerei volentieri adesso!
    Un bacio

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Grazie Daniela, credo che faccio molto simile a un estraneo :-)

      Odstrániť
  2. aj tento koláč je krásny a poriadne lákavý, čakaj ma! :)

    OdpovedaťOdstrániť