nedeľa 27. júla 2014

ZAPEKANÁ PLNENÁ CUKINA



Rýchle a jednoduché menu v lete ako stvorené J.

Budeme potrebovať jednu väčšiu cukinu, soľ, maslo na potretie. Plnka: rožky dva ks, 1 dl mlieka, 2 vajíčka, syr strúhaný 300 g, šunka na jemno pokrájaná, pažítka, vegeta, soľ, mleté čierne korenie.




Cukinu prekrojíme, vykrojíme vnútornú dužinu. Rožky nakrájame, polejeme mliekom, osolíme pridáme vajíčka polovicu strúhaného syra, nakrájanú šunku , pažítku, trošku mletého korenia a vegety. Premiešame, plnku rozdelíme a naplníme cukiny. Vrch posypeme syrom a dáme piecť na pekáč ktorý sme potreli rozpusteným maslom. Dobrú chuť!


7 komentárov:

  1. Vypadá to dobře .... ale u nás bych asi uspěla jen s tou náplní:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka moje deti zjedia iba plnku :-) a mne zostane celá holá cukina.

      Odstrániť
  2. wowwww....buonissime queste zucchine :)
    Bravissima.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede

    1. Grazie Daniel, sì zucchine è molto gustoso e anche sano.

      Odstrániť
  3. Mňam, cukinku máme radi. Ja ju robievam tak, že kolieska cukiny posypem koreninami a soľou, obalím v múke a narýchlo opečiem. Kolieska naukladám na PNP vo forme, dám aj dáke kolieska rajčín a takú podobnú plnku, ako ty robíš, navrstvím , postrúham na to syr, pokvackám smotanou a zapekám. Myslím, že chuťovo to je podobné, ale toto tvoje krajšie vyzerá :-) mne sa veľmi páči.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Vypadá dobře, akorát nám dorůstá cuketa, tak určitě vyzkouším.. já dělala totéž s dýní a bylo to moc dobré, tak třeba zase tip pro Vás :)

    Hezký večer,
    Skills of Art
    skills-of-art.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť