Potrebujeme 800 g celozrnnej múky, 1 balenie sušeného droždia (10 g), 450-500 ml teplej vody, 1 lyžička soli, 1 lyžička rasca mletá, 1 lyžica cukru, 1 lyžica oleja, 1 lyžica octu na potretie zmiešaná s vodou.
Postup: Vodu nahrejeme aby bola teplá nie horúca, pridáme
cukor, droždie zamiešame a necháme nakysnúť. Vznikne kvások.
Múku preosejeme, keď že je to celozrnná použijeme sitko s väčšími
otvormi. Primiešame soľ, rascu mletú, olej, zbytkovú vodu letnú a kvások.
Vypracujeme hladké cesto. Dáme ho kysnúť na teplé miesto tak na 45 min. Cesto
znovu premiesime a dáme ho zas kysnúť tak na 30 min. Pekáč som jemne
vymastila a vysypala múkou. Cesto vložíme do pekáča a ešte 10 min
ponecháme odpočívať.
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 C tak na 30-40 min.
Po vybratí z rúry potrieme octovou vodou.
Chlebík vypadá moc pěkně. Není nad domácí :) Akeber, přeji Ti krásný víkend!
OdpovedaťOdstrániťUn pane splendido, mi piace tanto il profumo del pane quando cuoce :)
OdpovedaťOdstrániťUn bacio e buon week end.