SUROVINY :
1 kg
uvarené zemiaky
300 g
hladká múka
1 pol. lyž
. soli
Masť
bravčová na potretie ( môže byť aj kačacia)
POSTUP :
Uvarené
očistené zemiaky pretlačíme a pridáme múku a soľ .
Vymiesime
cesto a na pomúčenej podložke urobíme valček ktorý pokrájame na kusy.
Každý
rozvaľkáme do tvaru kruhu.
Popicháme nožom ( pásiky ) a
pečieme po oboch stranách na suchej panvici.
Počas
pečenia nám na panvici ostane trochu múky tú treba dávať preč aby sa
lokše nepripaľovali .
Roztopíme
si masť a potrieme posúch, osolíme. Dobrú chuť !
Domáce lokše, dala by som si teraz hneď :)
OdpovedaťOdstrániť:-)) AJ JA HOC KEDY :-))
Odstrániťmňam :-)
OdpovedaťOdstrániťJoj, to je veľká dobrota, ďakujem za receptík, môj manžel sa poteší ak mu spravím a ja si tiež pochutím. Soňa
OdpovedaťOdstrániťnech sa vydaria a pochutia :-)Sonička ďakujem
OdstrániťJarka, zase jeden fantastický recept, zbožňujem jednoduché jedlá a tento je jedno z nich. Úžasný blog, zbieram u Vás inšpirácie, nápady a rada ich využívam v mojej kuchyni. Viem, že spokojnosť zaručená. Skúšala som už veľa Vašich receptov, nevedela by som určiť poradie ktorý sa mi páčil, lebo jednoducho sú všetky fantastické. Ďakujem Katka
OdpovedaťOdstrániť:-) Katka potešila si ma . Som rada že sa Ti moje recepty páčia a chutia :-))
OdstrániťJarka, čo povedať, ste mojim príkladom, všetky Vaše recepty ma oslovili, postupne ich skúšam, vždy s veľkým úspechom a to ma teší, za to Vám patrí veľká vďaka. Monika
OdpovedaťOdstrániťMonika niet za čo , dúfam že pochutí :-)
Odstrániť