SUROVINY :
40 dkg polohrubej múky
2 žĺtky
1 vajce
5 dkg práškového cukru
8 dkg maslo spustené nie horúce
2 deci mlieko letné
soľ
5 dkg sušené droždie
olej na potretie buchiet
POSTUP :
Do múky pridáme droždie premiešame. Pridáme žĺtka, vajce, cukor, maslo a soľ.
Vypracujeme cesto a dáme ho kysnúť na teplé miesto. Nech Vás foto nepomýli, ja som robila z kila múky.
Plech si vymastíme a vysypeme múkou. Buchty poukladáme vedľa seba, a potierame olejom aj po bokoch. Ponecháme chvíľku ešte kysnúť.
tie buchty sú nádherné, mne sa tak krásne ešte nevydarili. Si šikulka! :-)
OdpovedaťOdstrániťďakujem Yvka :-)
OdpovedaťOdstrániťa ako dlho ich pečieš ? :-)
OdpovedaťOdstrániťtak 35 až 45 min .záleží od tipu rúry :-)
OdstrániťNieje kvoli chuti lepšie potrieť buchty maslom?
OdpovedaťOdstrániťOmylom som vymazala tvoj komentár...sory :-) píšeš že cesto bolo veľmi riedke a nevedela si s toho upatlať buchty. A či niekto vôbec tento recept skúšal...uisťujem ťa že skúšal, pridávam totiž recepty aj na stránku Varecha. Môžeš si pozrieť nie len mne, ale aj viacerým sa buchty vydarili. Neviem kde si urobila chybu. Môžeš pozrieť recenzie na stránke Varecha. http://varecha.pravda.sk/recepty/pecene-buchty-fotorecept/19233-recept.html
OdstrániťĎakujem za skvelý recept, sú fantastické
OdpovedaťOdstrániť