streda 5. augusta 2015

ČOKO-PUDINGOŠ



Budeme potrebovať 6 vajec, 8 PL kryštálového cukru, 8 PL vody, 4 PL oleja, 1 balenie kypriaceho prášku, 10 PL polohrubej múky, 3- 4 PL kakao. Na plnku 3 čokoládové pudingy, cukor a mlieko podľa návodu na obale a na polevu potrebujeme 1 horkú čokoládu a jednu sladká smotana 250 ml. Pečieme na väčší plech.


Najskôr vyšľaháme bielky, potom vyšľaháme žĺtky a postupne pridávame olej, vodu, kakao, premiešame a ešte pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahané bielky, premiešame už len vareškou, aby nám cesto ostalo nadýchané. Vylejeme na plech (papier na pečenie). Rovnomerne na cesto poukladáme maliny, pečieme na 180 C asi tak 10 min.
Uvaríme hustý puding, vylejeme na upečené cesto.
Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Keď je čokoláda dobre rozpustená prilejeme sladkú smotanu, premiešame a polevu vylejeme rovnomerne na koláč.   



3 komentáre:

  1. Jarka krásny koláčik...neviem či presne tento istý recept alebo veľmi podobný som nedávno objavila v časopise, veľmi sa mi páčil len ma mrzelo, že nemám už maliny, hneď by som ho upiekla...láka ma urobiť ho aj bez malín :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evička ďakujem ja som ho mala urobený už dávno ale som lenivá urobiť popis postupu :-) tento som si tak trochu vymyslela....skoro ako bublanina len s kakaom, malinami a pudingom. Maliny môžeš zameniť, ale ani za svet mi nejde spomenúť čím :-D ....to robí asi tá horúčava.

      Odstrániť
  2. krásny koláč Jarka a tie maliny, mňam :)....teda oboje mňam :)

    OdpovedaťOdstrániť