štvrtok 2. apríla 2015

PUSINKOVÉ CITRONKY


Suroviny na pusinky: 5 bielkov, 35 dkg kryštálového cukru, papier na pečenie, potravinárske farbivo ja som použila červené.
Plnka citrónová: 2 žĺtky, šťava s pol citróna, 0,5 balenia zlatý klas, 0,75 práškový cukor, 1 dl vody, 125 g masla a 2 PL práškového cukru.
Poleva: Biela čokoláda 100 g, Cera stužený tuk 40 g. 
              
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne zašľaháme kryštálový cukor a misu dáme do vodného kúpeľa. Je dobre mať správnu misu tak aby bola celá ponorená v hrnci  ako na fotke. Zmes šľaháme nad parou 15 minút keď je už dostatočne hustá vmiešame štipku potravinárskeho farbiva ja som použila červené. Šľahaný sneh necháme  vychladnúť. Dáme do zdobiaceho vrecúška a vytláčame pusinky. Najlepšie na papier na pečenie. Nechať chvíľu postáť, potom dáme sušiť do rúry na 130 C.



 Plnka: Žĺtka, citrónová šťava a zlatý klas zmiešame do hladkej hmoty. Do hrnca dáme variť vodu aj s cukrom. Keď je cukor rozpustený vlejeme citrónovú hmotu a uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť, občas premiešame aby sa nám nevytvorila na povrchu koža. Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne po lyžiciach pridávame citrónovú hmotu & puding. Dobre vymiešame. Dáme do zdobiaceho vrecúška a vytláčame na pusinky. 





Tie potom namáčame v rozpustenej bielej čokoláde. Nakoniec dáme stuhnúť na chladné miesto.

  

4 komentáre:

  1. Jsou kouzelně jarní, krásně velikonoční svátky, měj se hezky Sonia :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Sono delle meringhe deliziose. Mi piace il rosa e adoro quel ripieno al limone.
    Buona Pasqua :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tak to musím zkusit, nádhera pohledět...

    OdpovedaťOdstrániť