nedeľa 30. marca 2014

FAŠÍRKY S MEDVEDÍM CESNAKOM A SYROVOU OMÁČKOU




Suroviny: 500g bravčového mäsa, 5 plátkov staršieho chleba, cibuľa 2 ks, cesnakové strúčky 3 ks, soľ, mleté čierne korenie, olej, 2 vajcia, medvedí cesnak 30 listov, strúhanka a trošku mlieka (0,5-1 dl) na chleba.
 
Postup: Umyté mäso nakrájame na kocky, na kocky nakrájame aj chleba a cibuľu. Chleba polejeme mliekom.

Na mlynčeku striedavo melieme mäso, chleba , cibuľu, cesnak  a medvedí cesnak.


Pomletú zmes osolíme, okoreníme pridáme vajcia a dobre premiešame.
A robíme placky ktoré obalíme v strúhanke. Poukladáme na vymastený plech. Placky trochu pokvapkáme & pocapkáme vodou. A dáme piecť do rúry na 170C.





Syrová omáčka.
Dve cibule nakrájame na jemno a na oleji popražíme. Pokoreníme pridáme 1 strúčik pretlačeného cesnaku, vegetu, čierne mleté korenie, soľ a 1 črievko taveného syru. Premiešame a chvíľočku popražíme. V mlieku 450 ml rozmiešame 2 PL hladkej múky a vlejeme do syrovej zmesi. Dobre premiešame necháme prejsť varom.









1 komentár: