nedeľa 16. marca 2014

DUNAJSKÉ VLNKY






K receptu som prišla v prílohe Nového čas pre ženy. Vyskúšala koláč u nás veľmi chutil, preto prinášam aj sem na môj blog. Je pomerne jednoduchý a nenáročný.

Budeme potrebovať 5 vajec, 100 g práškového cukru, 350 g hladkej múky, 1 bal. prášku do pečiva, mlieko na zriedenie 1 – 2 dl, 2 pol. lyž. kakao, 1 pohár broskyňového kompótu, papier na pečenie. 

Krém: 2 bal. vanilkového pudingového prášku. 4 pol. lyž. kryštálového cukru, 250 g masla, ¾ lit. mlieka, vanilkový cukor 1 balenie. Na povrch koláča nastrúhanú čokoládu.







Postup: Vajcia vyšľaháme s cukrom. Vsypeme múku do ktorej sme vmiešali prášok na pečenie  a podľa potreby vmiešame mlieko aby cesto bolo tekuté.

Polovicu cesta vlejeme na plech na ktorom je už papier na pečenie. Do druhej polovice cesta zamiešame kakao. Nalejeme druhú polovicu cesta. Odkvapkané a nakrájané broskyne naukladáme na vrch. Plech vložíme do predhriatej rúry na 180C. Pečieme asi tak 45 min,,,, treba sledovať. Necháme vychladnúť. Upečené cesto polejeme s broskyňovou šťavou s kompóta.






V mlieku rozmiešame pudingový prášok a uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Stiahneme kožu. Maslo rozmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom. Po lyžičkách pridávame puding a dobre premiešame. Krém natrieme na upečené cesto. Posypeme nastrúhanou čokoládou.





 Dobrú chuť!



17 komentárov:

  1. Koláčik je veľmi pekný a chutný.V recepte uvádzaš,že z pudingu stiahneme kožu.Je škoda prísť o časť pudingu.Stačí,ak do teplého pudingu pridáš lyžičku masla,alebo trochu oleja a sem tam zamiešaš.Koža na pudingu sa ti nevytvorí.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. SUPER BLOG A BEZVA RECEPT.
    DÍKY
    BOHDA

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tento koláčiť robievam roky a môžem potvrdiť, že je výborný. Ja osobne ho mám najradšej so záváranými ringlotami.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dunajské vlnky, krásný název, vypadá velmi chutně, určitě stojí za vyzkoušení, díky za recept :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ano Soni pekný názov ..... aj chuťou vynikajúci, ďakujem :-)

      Odstrániť
  5. Jarka, krásne sa ti rezy vydarili...poznám tento recept aj som ho už skúšala, výborné, šťavnaté...:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evička ďakujem, ja som ho skúšala poprví krát. Veľmi nám chutil tak som ho sem pridala :-)

      Odstrániť
  6. Taky ho dělávám, fakt dobrý:-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka myslím že tento koláč je všudybyl :-) poznajú ho snáď všade.

      Odstrániť
  7. Questa ricetta ha un bellissimo nome, ma è anche ottima da vedere e da gustare :)
    Mi stupisci sempre, sei molto brava.
    Un bacione

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Krásne Ti vyšli. Síce je recept už starší, myslím, že už dááávno na svete, predstav si, ešte som ho neskúšala :-).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš pravdu Dunajské vlny či vlnky pekávali už naše babičky na veľa spôsobov. Ja som tiež piekla tento recept poprví krát a zapáčil sa mi, chutil. ďakujem.

      Odstrániť
  9. Roky som ho doteraz piekla bez kompótu, vyskúšam však aj podľa teba. Tento spôsob sa mi viac páči.

    OdpovedaťOdstrániť