pondelok 17. februára 2014

DIVIAK NA SMOTANE PO ŠUMAVSKU




Dostala som mladé mäsko ( lanštiaka). Recept som našla v kuchárskej knihe a je pripravený podľa odborníka L. Hanzala . Naozaj sa oplatil vyskúšať.

SUROVINY:

1 kg mäso z diviaka karé, 60 g masla, 2 cibule, 0,5 lit smotany na varenie, 2 mrkvy, 1 petržlen, 0,5 zeleru menšieho, bobkový list 4 ks, korenie nové celé, korenie čierne celé, tymián, 1 PL horčice , šťava s jedného citróna, ocot na dochutenie, soľ, 2 PL múky hladkej na zahustenie.




Mäso umyjeme , osušíme , nakrájame na plátky a naklepeme.

Osolíme a opečieme po oboch stranách aby sa nám mäsko stiahlo.





Nakrájame cibuľu a zeleninu na drobné kocky.


Na masle opražíme koreňovú zeleninu a cibuľku do zlatista. Potom pridáme horčicu , koreniny, ocot, soľ, šťavu s citróna, a podlejeme vývarom. Nakoniec vložíme mäso a dusíme . Keď je mäso mäkké vyberieme ho aj s bobkovým listom , korením a borievkami (borievky , celé korenie , dávam uviazané spolu s bobkovým listom v gáze aby som potom nemusela loviť v hrnci). 




Rozmixujeme ponorným mixérom. Až potom vložíme späť mäso aj koreniny  V smotane rozmiešame hladkú múku na jemno a pridáme do omáčky . Povaríme už iba chvíľku 5 -10 min. Dochutíme. Dobrú chuť!

8 komentárov:

  1. krásne úvodné foto a lákavý obed :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Všetko by som doma mala len to najdôležitejšie nie...mäso z diviaka ale takúto omáčku robievam...super.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Your way of describing everything in this post is truly pleasant, every one
    be capable of without difficulty understand it, Thanks a
    lot.

    Also visit my website; big media presence

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Muy sabrosa es una exquisitez bravooo,abrazos.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Gracias Rosita, salude y le deseamos todo lo mejor :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Hmmm, diviačie mäso nemám doma :-(

    OdpovedaťOdstrániť