streda 13. februára 2013

VALENTÍNSKE ORECHOVO - JABLKOVÉ SRDCE




Valentínske srdce je koláč z kysnutého cesta . Z dávky v recepte vyšlo srdce aj tvarohový závin .



SUROVINY :

Cesto :
710 g hladkej múky , 280 ml mlieka , 1 bal. sušené droždie , 125 g masla , 150 g kryštálového cukru , 1 káv. lyžička soli , 1 vajce .

Plnka : Orechovo-jablková - 150 g pomletých orechov , 5 jabĺk na hrubšie nastrúhané ,4 - 5 pol. lyžíc kryštálového cukru , 1 káv. lyžička mletej škorice , 1 balenie vanilkového cukru .  Všetko dobre premiešame .

Tvarohová plnka : 500 g tvaroh hrud. , 4-5 pol. lyž. kryštálového cukru , 1 vanilkový cukor , hrozienka namočené v rume , 1 bal. vanilkového pudingu . Všetko dobre premiešame .

Postup : Múku preosejeme cez sito . Zamiešame droždie ( sušené ) , pridáme letné rozpustené maslo , mlieko , cukor, soľ , vajce a vypracujeme cesto . Cesto necháme aspoň 3 /4 hodinu kysnúť na teplom mieste .


Cesto vyvaľkáme , potrieme plnkou a zavinieme .





Preložíme na plech , vytvarujeme srdce a ešte necháme 15 min v teple kysnúť . Potrieme rozšľahaným vajíčkom a dáme piecť do vopred predhriatej rúry na 170 C .
Tak isto urobíme aj tvarohový závin .






DOBRÚ CHUŤ !

8 komentárov: