stredne veľké zemiaky
šampiňóny čerstvé ale môžeme použiť aj konzervované
2 mrkvy , 2 petržleny , 1 cibuľa
Vegeta , soľ , čierne korenie a olej , syr najlepšie tvrdý .
Meat ja som použila domáce mleté konzervované mäso .
POSTUP :
Zemiaky v šupke dobre umyjeme dáme variť .
Nakrájanú cibuľu popražíme na oleji , pridáme nakrájanú zeleninu , popražíme .
Pridáme šampiňóny . Posolíme .
Popražíme a dusíme . Ak treba trošku podlejeme vodou . Keď zelenina zmäkne odstavíme od sporáka .
Meat nakrájame na drobné kocky aj tvrdý syr . Zmiešame spolu so šampiňónovou zmesou . Pokoreníme pridáme Vegetu podľa chuti ak treba aj soľ. Môžeme do nej pridať aj trošku s uvarených zemiakov ( vydlabané vnútro ) . Dobre premiešame a plnka je hotová .
Uvarené , vychladnuté zemiaky upravíme tak že z vrchu zrežeme šupku a lyžičkou vykrojíme ,aby nám ostal priestor na plnku .
Opět úžasný recept :)Zbožňuji žampiony :)jen mě už chyběla fantazie jak je pořád upravovat..Díky za tip :) Pěkný den Lenka
OdpovedaťOdstrániťLenka ďakujem :-)
OdpovedaťOdstrániťĎalší skvelý recept do zbierky, veľmi sa mi páči, nie je náročný na suroviny a musí chutiť lahodne. Vynikajúci nápad. Ďakujem Veronika
OdpovedaťOdstrániťKrásny fotopostup a vynikajúci recept. Veľká vďaka, veľmi sa teším na recepty od Vás. Ružena
OdpovedaťOdstrániťVeronika , Ruženka veľmi pekne ďakujem :-)
OdpovedaťOdstrániťDnes som recept vyskúšala, je to parádna pochúťka. Najedia sa aj oči a chutia fantasticky . Jarka ďakujem za ďalší nápad ako sprestriť jedálniček. Brigi
OdpovedaťOdstrániťSom veľmi rada že chutilo :-))
OdstrániťJedlá zo zemiakov sú veľmi vďačné a u nás obľúbené. Tvoj recept sa mi veľmi páči... v tohoročnej bohatej úrode zemiakov sme aj my mali také srdiečkové zemiačiky :)
OdpovedaťOdstrániťEvička ďakujem :-)aj u nás bola bohatá úroda zemiakov a všelijaké tvary sme našli.....:-)
OdpovedaťOdstrániť