Snehové esíčka.
5 bielkov, 350 g kryštálového cukru.
Vyšľaháme bielka až nám vznikne pevný sneh. Do toho po
lyžiciach vmiešavame cukor mixérom. Dať nad paru a ešte šľahať aspoň 15
minúť. Sneh musí byť pevný. Na papier vytáčame pomocou cukrárenského vrecúška esíčka.
Dáme sušiť do rúry na 120 C.
Kávový krém.
3 dl silnej kávy, 80 g kryštálového cukru, 2 dl mlieka, 1 žĺtok, 30 g maizeny, 20 g práškového cukru, 125 g masla.
Kryštálový cukor upálime na karamel, zalejeme horúcou kávou a necháme povrieť až sa karamel poriadne rozpustí. Miešame by neprihorel. V mlieku rozmiešame maizenu a žĺtok, za stáleho miešania prilejeme k vriacej káve a varíme do zhustnutia. Necháme vychladnúť. Maslo vymiešame a po lyžiciach pridávame kávový krém. Dobre vyšľaháme aby bol hladký. Pomocou vrecúška vytláčame na esíčka.
Brava! Queste meringhe sono molto golose :)
OdpovedaťOdstrániťUn bacio
Grazie Daniela :-)
OdstrániťJáááj či by som aj do jedného zahryzla...Jarka tie sú krásne. Určite si ma inšpirovala hlavne tou plnkou...vyskúšam určite. Pekný deň.
OdpovedaťOdstrániťEvička vyskúšaj, určite bude chutiť je to jemný krém a chutný, aj pre teba krásny dník.
OdstrániťTak jsem polkla naprázdno, jsou neodolatelné , krásné dny Sonia :-)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem Sonička aj pre teba krásnu, slnečnú a pokojnú jar.
Odstrániť