Suroviny na pusinky: 5 bielkov, 35 dkg kryštálového cukru,
papier na pečenie, potravinárske farbivo ja som použila červené.
Plnka citrónová: 2 žĺtky, šťava s pol citróna, 0,5
balenia zlatý klas, 0,75 práškový cukor, 1 dl vody, 125 g masla a 2 PL
práškového cukru.
Poleva: Biela čokoláda 100 g, Cera stužený tuk 40 g.
Bielky vyšľaháme na tuhý sneh, postupne zašľaháme
kryštálový cukor a misu dáme do vodného kúpeľa. Je dobre mať správnu misu tak
aby bola celá ponorená v hrnci ako
na fotke. Zmes šľaháme nad parou 15 minút keď je už dostatočne hustá vmiešame
štipku potravinárskeho farbiva ja som použila červené. Šľahaný sneh necháme vychladnúť. Dáme do zdobiaceho vrecúška a vytláčame
pusinky. Najlepšie na papier na pečenie. Nechať chvíľu postáť, potom dáme
sušiť do rúry na 130 C.
Plnka: Žĺtka, citrónová šťava a zlatý klas
zmiešame do hladkej hmoty. Do hrnca dáme variť vodu aj s cukrom.
Keď je cukor rozpustený vlejeme citrónovú hmotu a uvaríme hustý puding.
Necháme vychladnúť, občas premiešame aby sa nám nevytvorila na povrchu koža.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom a postupne po lyžiciach pridávame
citrónovú hmotu & puding. Dobre vymiešame. Dáme do zdobiaceho vrecúška a vytláčame
na pusinky.
Tie potom
namáčame v rozpustenej bielej čokoláde.
Nakoniec dáme stuhnúť na chladné miesto.
Jsou kouzelně jarní, krásně velikonoční svátky, měj se hezky Sonia :-)
OdpovedaťOdstrániťSoni aj pre teba krásne sviatky a ďakujem ♥
OdstrániťSono delle meringhe deliziose. Mi piace il rosa e adoro quel ripieno al limone.
OdpovedaťOdstrániťBuona Pasqua :)
Tak to musím zkusit, nádhera pohledět...
OdpovedaťOdstrániť