Jesenné pohladenie.
Budeme potrebovať 3 vajíčka, 130 g práškového cukru, 130 g
polohrubej múky, 60 g rozpusteného masla, 1 kávová lyžička prášku do pečiva, 2
PL teplej vody, 2 dl hroznovej šťavy na poliatie upečeného korpusu.
Plnka: 1 tvaroh jemný, 80 g práškového cukru, 100 g masla,
50 g kokosu.
Poleva: 50 g horkej čokolády, 70 ml sladkej šľahačkovej
smotany.
Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, žĺtka vyšľaháme s cukrom.
Do žĺtkovej zmesi primiešame 2 PL teplej vody, rozpusteného letného masla, múku
zmiešanú s práškom do pečiva a na koniec jemne s vareškou vmiešame
vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto vylejeme do formy a dáme piecť do
rúry na 180 C asi tak 20 min. Necháme vychladnúť. Korpus pred nanesením plnky polejeme rovnomerne hroznovou šťavou.
Postup na plnku: Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.
Vychladnuté vymiešame s cukrom. Pridáme tvaroh dobre premiešame
a na koniec kokosovú múčku, dobre premiešame a dáme do chladničky tak
na 15 min stuhnúť. Natrieme na korpus.
Na plnku poukladáme umyté a vysušené bobule hrozna.
Poleva: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. Keď je
čokoláda dobre rozpustená prilejeme sladkú smotanu, premiešame a polevu vylejeme
rovnomerne na koláč.
Dobrú chuť .
Zákusok vyskúšala na stránke Varecha aj kukuliemka, k spokojnosti. Ďakujem. Varecha- Pravda vyskúšaný od kukulienky