Chutne a zdravo - Zajac na víne.
Potrebujeme mäso z vykosteného zajaca, maslo, cibuľa,
cesnak, bobkoví list, petržlenovú vňať, bazalku, tymian, 2 dl bieleho vína, soľ
korenie čierne mleté a horčica 1 pol. Lyžica.
Mäso si nakrájame na kocky a osušíme. V hrnci rozpustíme
maslo a mäso opečieme po oboch stranách.
Mäso vyberieme z hrnca a vložíme na jemno
nakrájanú cibuľku, cesnak, bobkový list a popražíme. Pridáme na jemno
nakrájanú bazalku, petržlenovú vňať a štipku tymianu,mletého čierneho korenia a horčicu. Osolíme a dobre premiešame.
Pridáme mäso a podlejeme bielim vínkom. Dusíme na miernom ohni až nám
mäso úplne zmäkne. Podávame s ryžou, tarhoňou alebo zemiakmi.
Vyskúšam , páči sa mi :-)
OdpovedaťOdstrániťĎakujem :-)
OdpovedaťOdstrániť