Stránky

utorok 24. apríla 2012

PLNENÉ MEDOVNÍČKY


PLNENÉ MEDOVNÍĆKY

SUROVINY :

CESTO :
300 g hladká múka
180 g práškový cukor
2 pol. lyžice medu
2 ks vajcia
pol kávovej lyžičky sódy bikarbóny 
1 káv. lyž. perníkové korenie


PLNKA :
100g piškóty mleté
0,5 dl UM ( rum )
2 pol. lyž. slivkový lekvár

POLEVA :
100g čokoláda horká
50g Cera

POSTUP :

Múku , práškový cukor , med , vajcia, sódu bikar. , perníkové korenie dáme do misky .


Vypracujeme cesto. Necháme odstáť 24 hod. v chladničke.




Vyvaľkáme na hrúbku 0,4 mm a vykrajujeme .




Na plech si dáme papier na pečenie poukladáme vykrojené srdiečka a dáme piecť .
Pri teplote 150 C asi tak 15 min. Srdiečka trošku napučia.


Upečené budeme plniť plnkou .


PLNKA :

Piškóty pomelieme pridáme Um a slivkový lekvár.


Vymiesime a môžeme natierať polky srdiečok a lepiť. Dáme do mrazmička aspoň na 48 hod.Môže byť aj viac.


POLEVA :

Keď ich vyberieme z mrazničky ponecháme aspoň 2 hod postáť až potom namáčame v poleve a zdobíme.





















4 komentáre:

  1. už som ich obdivovala na Varecha.sk ...sú krásne!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. nám už prichystané nové recepty ale nestíham dva týždne som varila pre päť chlapov obedy každý deň iné , veľká záhrada a vinice no som švorc :(

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zdravim vas. Chystam sa upiect tieto nadherne pernicky. Vyzeraju neskutocne. Zaujima ma vsak ci ich mozem nechat v mraznicke aj dva tyzdne. A ako ich mam namacat v cokolade aby vyzerali takto krasne. Su namocene aj zospodu? Dakujem za odpoved :) saska

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemusíte sa obávať môžete ich kľudne ponechať a dva týždne v mrazničke. Verím že sa podaria a budú chutiť :-).

      Odstrániť