SUROVINY :
600 g jelenie karé ,
1 dl červeného vína ,
150 g šampiňóny ,
40 g hladkej múky ,
40 g masla ,
80 g masti ,
100 g cibule ,
horčica , bobkový list , jalovec , tymián , soľ .
POSTUP :
Umyté , osušené karé nakrájame na plátky . Naklepeme .
Osolíme , okoreníme , potrieme rozdrveným jalovcom , posypeme tymiánom , poprekladáme bobkovým listom a dáme odležať na 24 hod do chladničky .
Šanpiňóny očistíme , nakrájame aj cibuľu .
Odležané mäso natrieme horčicou a na rozpálenej masti opražíme z oboch strán .
Pripravené šanpiňóny a cibuľu pridáme do mäsa .
Podlejeme červeným vínom .
A nakoniec výpek ( šťavu ) zjemníme maslom .
hmm, manžel by se olizoval...:-)))
OdpovedaťOdstrániťďakujem Ajka :-)
Odstrániťmôžeme zajtra prísť na obed? :-))
OdpovedaťOdstrániťYwka ty kedykoľvek :-)
OdpovedaťOdstrániťDamy tak tento recept nema chybu, presne takto som si predstavovala dnesny obed! Jednoduche a Fantasticke!
OdpovedaťOdstrániťDakujem
Aj ja ďakujem :-) som veľmi rada že recept poslúžil :-)
OdstrániťIdem vyskúšať
OdpovedaťOdstrániť