Cesto:
300 g múka hladká
100 g cukor
práškový
125 g orechy mleté
vlašské
150 g masla (HERA)
1 vajce, 1 vanilkový cukor, štipka soli.
Plnka:
1 ks vajce
2 PL mlieko
1 PL cukor práškový
4 PL orechy vlašské pomleté
12,5 dkg maslo
10 dkg cukor
práškový
aróma rumová
Na obalenie, cukor práškový.
Všetky suroviny, ktoré máme zmiešame a vypracujeme tak, aby
nám vzniklo hladké cesto.
Potom si pripravíme formičky na oriešky. Nemastíme ich! Do
každej vtlačíme kúsok cesta .
Dáme na plech. Predhrejeme si najskôr rúru. Potom ich dáme piecť
na 180 stupňov – 5-10 minút.
Upečené necháme vychladnúť až potom vyklopíme z formičiek .
Plnka:
Do hrnca nad parou dáme vajce, 2 polievkové lyžice mlieka, 1 polievková lyžica
práškového cukru, 4 polievkové lyžice pomletých vlašských orechov a trochu
rumovej arómy. Uvaríme hustejšiu kašu. Necháme vychladnúť. Zatiaľ vymiešame
práškový cukor s maslom. Keď je už kaša vychladnutá, tak si z nej po lyžiciach
pridávame do maslovej plnky a všetko dôkladne vymiešame na krém. Plníme oriešky
tak , že vždy spájame plnkou dva oriešky. Oriešky obalíme v práškovom cukre.
Ja som použila čokoládovú plnku, zostatok z Parížskych rožtekov.
Troppo troppo buoni questi biscotti ripieni :)
OdpovedaťOdstrániťMolto natalizi.
Un bacio
Grazie Daniela, vi auguro un bel Advent:-)
OdstrániťHmmmm ..... hned bych si dala:-))))
OdpovedaťOdstrániťDívala jsem se u Tebe po nějakém receptu, kluk donesl srnčí kostky, a fakt nevím co s nimi:-))) Můžeš mi nějaký recept doporučit? Nejlépe s knedlíkem:-)))
Ajka
Ajka vyskúšaj tento recept http://receptyakeber.blogspot.sk/2014/09/budeme-potrebovat-600-g-jelenie-kare-1.html .......................môžeš ho urobiť aj na kyslo so smotanou :-) ďakujem,
OdstrániťDíky, už si píšu:-)
OdstrániťJů, koukám že tam jsou i žampiony, to je naprosto supr.-))
Odstrániť